O școală mică de cartier din Sibiu, decorată și transformată într-un loc ”cochet și misterios” unde copiii pot descoperi mereu alte lucruri FOTO

0
Foto: facebook.com/ Patricia Gral

Școala Gimnazială nr. 23 din Sibiu pare desprinsă din povești. Spațiile interioare au fost colorate într-un proiect în care s-a dorit crearea unui mediu cald și plin de culoare, care să îi facă pe copii ”să iubească școala, să fie nerăbdători să ajungă în clase și să fie mândri că aparțin unui loc fascinant”. Alături de elevi, foști elevi și voluntari, profesorii și-au dorit o ”școală cochetă și misterioasă”, iar ceea ce au realizat demonstrează că au reușit acest lucru. În plus, imaginea unei școli în care copiii vin cu drag este completată de o grădină bogată și de locurile amenajate din curtea școlii, cu flori și cauciuri colorate. 

Școala din Sibiu se alătură astfel campaniei ”Școli prietenoase și creative”, inițiate de Anca Tîrcă, specialist în educație. Dar iată povestea unui proiect frumos, spusă de directorul școlii, Patricia Gal:

”Atunci când devii părinte, întreaga lume primește alt sens și fiecare etapă din viața copilului îți lasă urme adânci în suflet… Ești speriat de provocările pe care le va înfrunta, dar îți dorești să-i dai aripi să zboare… Este foarte greu să îi dai drumul, dar dacă ai încredere în cei cărora le încredințezi educația lui, atunci lucrurile devin mai ușoare. M-am gândit mult cum aș putea să-i fac pe copilași să iubească școala, să fie nerăbdători să ajungă în clase, să fie mândri că aparțin unui loc fascinant… Și atunci ne-a venit ideea de a decora altfel pereții, de a crea o școala cochetă și misterioasă, în care să descopere mereu alte lucruri și în care să poată să-și trăiască și să-și înțeleagă emoțiile, o școală care să le ofere nu numai informații, ci să le și valideze sentimentele, să le permită să fie ei înșiși.

Așa că ne-am apucat de treabă, mai ales că suntem și parteneri într-un proiect Erasmus+ și ne-am dorit să terminăm până la mobilitatea de la Sibiu, să fim un model și pentru școlile din proiect. Echipa de proiect a început reamenajarea, s-au implicat profesori, elevi, foști elevi, voluntari din afara școlii, fiica unei colege profesor de învățământ primar în special, iar asociația de părinți a fost mereu lângă noi și este în continuare.

Școala noastră se numește „Școala gimnazială nr. 23, Sibiu”, este o școală mică, de cartier, dar cu oameni cu suflet mare, care se ghidează după principiul „omul sfințește locul”.

Eu sunt în această școală de 22 de ani, iubesc elevii și oamenii de aici, iar atunci când fac ceva pentru copii, o fac ca pentru copilul meu, cu gândul că aș vrea ca fiecare om pe care îl întâlnește acolo unde învață, să se comporte cu el așa cum fac eu cu copiii din școala mea, să se simtă apreciat și valoros. Fiind director, nu am decât 6 ore de predare, la clasele a V-a și a VI-a, dar cred că aceste ore sunt cele mai frumoase și mai relaxante din activitatea unei săptămâni.

Nu ne vom opri aici, am visuri mari, unele încă nu pot fi realizate, deoarece nu depind doar de noi, dar vom munci și vom schimba cât stă în puterea noastra. Le mulțumesc din suflet tuturor celor care îmi stau alături. În special unei foste eleve, care, în perioadele de concediu de la serviciu, vine și ne ajută să ne împlinim visurile… Ceea ce mă face să cred că poate am dat și eu ceva universului, dacă primesc atât de mult înapoi…”

Mica școală din Sibiu, în imagini colorate:

Foto: facebook.com/ Patricia Gral

SparkNews.ro susține campania ”Școli prietenoase și creative”, inițiată de Anca Tîrcă. Dacă v-ați alăturat campaniei și ați schimbat spațiile din școală, așteptăm să ne dați de veste și vom scrie povestea. 

Citește și: 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.