Școala din Ziduri s-a alăturat campaniei ”Școli prietenoase și creative”. Profesoară: ”De la noi trebuie să pornească schimbarea”

0
Foto: facebook.com/ Scoala Gimnaziala Ziduri - Buzau

Cei peste 100 de copii din comuna Ziduri, județul Buzău, au început noul an într-o școală mai colorată. Profesorii au pornit, în vară, un proiect de înfrumusețare a spațiilor din școală, pe care vor să îl continue alături de copii: împreună vor amenaja grădina școlii și vor realiza desene pe un perete exterior al clădirii. Școala Gimnazială Ziduri s-a alăturat astfel campaniei ”Școli prietenoase și creative”, inițiate de Anca Tîrcă, specialist în educație. 

În comuna Ziduri, de câțiva ani, profesorii și elevii au început să dea culoare școlii, prin mici decoruri cu desene, povestește Cerasela Stoinoiu-Morogan, profesoară de istorie.  Odată cu lansarea campaniei ”Școli prietenoase și creative” de către Anca Tîrcă, profesorii au decis să facă noi schimbări.

”De la noi, în primul rând, trebuie să pornească schimbarea. Am vrut să le arătăm copiilor că suntem alături de ei pentru că, în ziua de astăzi, noi trebuie să ne adaptăm cerințelor copiilor, nu neapărat să venim și să le impunem noi ceva anume. Lor le place… Am încercat să folosim și supereroi în unele desene, copăcelul cu reguli, copăcelul prieteniei… Nu am vrut neapărat să folosim imagini cu cărți în spațiul școlar pentru că elevii vin la școală nu doar să învețe în sensul studierii unei discipline”, spune Cerasela Stoinoiu-Morogan, profesoară de 18 ani la școala din Ziduri.

Proiectul este însă doar la început, precizează profesoara. A fost amenajată grădina în curtea școlii, iar elevii din clasele a VI-a și a VIII-a urmează să planteze flori. În plus, în spatele școlii, unde este terenul de sport, există un perete ”mai defavorizat”: ”Încercăm și acolo, alături de copii, să facem niște desene de factură sportivă, educativă.”

Mai multă culoare se va regăsi și în curtea școlii pentru că, spune profesoara de istorie, vor fi create noi jocuri educative. ”Încercăm o formulă mai rezistentă cu joculețe pentru cei mici, de la clasele I-IV, un șotron, poate și o tablă de șah în aer liber. Atunci când timpul este favorabil, ei pot să se joace afară”.

Școala din Ziduri se află la 15 kilometri de Râmnicu Sărat și la aproximativ 30 de kilometri de Buzău. Toți profesorii de gimnaziu locuiesc în cele două orașe și fac naveta zilnic pentru a-i învăța pe copiii din Ziduri.

Dar iată cum au dat culoare școlii din Ziduri profesoara de istorie, profesorul de educație fizică și directoarea școlii, în ultimele săptămâni:

 

Foto: facebook.com/ Scoala Gimnaziala Ziduri – Buzau

SparkNews.ro susține campania ”Școli prietenoase și creative”, inițiată de Anca Tîrcă, și proiectul Dă culoare școlii tale. Dacă v-ați alăturat campaniei și ați schimbat spațiile din școală, așteptăm să ne dați de veste și vom scrie povestea. 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.