Ministrul Educației: Elevii premiați la olimpiadele internaționale și cei cu premiul I la nivel național au avut dreptul să nu se prezinte la Evaluarea Națională

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că mai mult de 100 de elevi care au obținut locurile I, II și III la olimpiadele internaționale nu au mai fost obligați să susțină Evaluarea Națională în acest an, având asigurat accesul în liceu fără examen. Acestora li se adaugă elevii care au obținut premiul I la olimpiadele naționale.

”Anul acesta, pentru prima oară, elevii care au dus România pe podiumurile internaționale – locurile I, II și III la olimpiadele internaționale – au avut dreptul să nu se prezinte la Evaluarea Națională, având asigurat accesul în liceu, într-o clasă corespondentă profilului olimpiadei la care au avut premii, peste numărul de locuri și fără examen de Evaluare Națională. Mai mult de 100 de elevi care au obținut premii în numele României – premiile I, II, III – nu au fost obligați, pentru prima oară, li s-a recunoscut meritul, oferindu-se acces fără examen de Evaluare Națională. Se adaugă și elevii care au obținut premiul I la olimpiadele naționale”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

Potrivit unui ordin de ministru, publicat vineri în Monitorul Oficial, absolvenții clasei a VIII-a care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare sau premiile I, II sau III (medalia de aur, argint sau bronz) la competițiile internaționale pot intra la liceu fără să mai susțină Evaluarea Națională.

  • Acești elevi ”pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a reglementat prin prezenta procedură într-un singur județ, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și, respectiv, fără a li se calcula media de admitere”, se arată în document.

Evaluarea Națională 2022 a început, marți, cu proba la Limba și literatura română. Joi va avea loc proba la Matematică, iar vineri la Limba și literatura maternă.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.