Alexandru Rafila: Rata testelor de salivă fals pozitive, surprinzător de mare. Cred că sunt probleme în obişnuinţa de a lucra cu aceste teste

0

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a apreciat, miercuri, că rata testelor de salivă fals pozitive este „surprinzător de mare”, dar a adăugat că acest lucru ar putea fi determinat de faptul că oamenii nu sunt obişnuiţi să lucreze cu ele, relatează Agerpres.

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Victoria, în contextul în care din 38 de teste, 16 au fost confirmate.

„Pentru mine surprinzător de mare rata de teste fals pozitive. Testele fals negative – acolo înţeleg, dar pentru testele fals pozitive nu prea înţeleg. Cred că mai sunt încă probleme în obişnuinţa de a lucra cu aceste teste şi chiar de a le interpreta. Ele au un interval, de exemplu, de citire a rezultatului între 15 şi 30 de minute.

Vă dau un exemplu concret: dacă depăşeşti intervalul de 30 de minute şi apare linia aceea, el de fapt nu este un test pozitiv, dar poate că părinţii încă nu ştiu. Sunt lucruri care mai trebuie studiate. Oricum, faptul că totuşi am găsit nişte persoane pozitive, nişte copii pozitivi, înseamnă 16 copii care nu au mai transmis boala colegilor lor şi lucrul ăsta este foarte important”, a spus Rafila.

Citește și: Ministrul Educației: 16 cazuri identificate pozitiv prin testele de salivă, confirmate PCR. Alte 22 de cazuri, infirmate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here