Testarea elevilor. Sorin Cîmpeanu: Joi, 2 decembrie, va fi prima zi în care testele pe bază de salivă vor fi folosite în școli

0

Joi, 2 decembrie, va fi prima zi în care testele pe bază de salivă vor putea fi folosite în școli, a anunțat, miercuri, Sorin Cîmpeanu, propus pentru un nou mandat la Educație, după audierea în comisiile parlamentare de specialitate, scrie HotNews.ro.

„Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a semnat contractele subsecvente, a semnat patru contracte subsecvente, are în curs de semnare alte patru contracte subsecvente. Informarea am primit-o chiar în această dimineaţă. Conform acestor contracte, primul termen de livrare este astăzi, 24 noiembrie. Următoarele termene de livrare sunt 2 şi 9 decembrie. Livrarea se face eşalonat, în aşa fel încât să ajungă aceste teste în şcoli, am fost asigurat că în termen de 24 de ore”, a spus Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

El a adăugat că livrarea la IGSU se va putea face doar pe 25 noiembrie, din cauza transportului internaţional.

„Astăzi de dimineaţă, am primit informaţia că livrarea, din motive ce ţin de transportul internaţional, se va putea face la IGSU doar mâine, 25 noiembrie. Este o zi de întârziere faţă de termenul pe care IGSU l-a impus în contractul cu furnizorul”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a mai arătat că, având în vedere minivacanța din 29 noiembrie – 1 decembrie (lulni-miercuri), ”joi, 2 decembrie, va fi prima zi în care aceste teste vor fi folosite în școli”.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, după audierile din Parlament: Luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.