SOS Satele Copiilor România lansează un proiect educațional de tip afterschool, care se adresează copiilor din clasele primare

0
Foto: sos-planet.ro

Asociația SOS Satele Copiilor România anunță lansarea SOS Planet, un proiect educațional de tip afterschool, bazat pe o educație socio-emoțională, incluzivă, care se adresează copiilor din clasele primare. Afterschool-ul, aflat în sectorul 1 al Capitalei, dispune de o suprafață exterioară de circa 4 hectare și un spațiu interior de aproximativ 200 metri pătrați.

Proiectul este gândit ca un spațiu alternativ de învățare deschis către copiii din toate mediile, fiind printre puținele afterschool-uri din Capitală care oferă acces și copiilor neplătitori aflați în situații speciale, printr-un program dedicat acestora, se precizează într-un comunicat de presă al asociației.

Toate veniturile ce vor fi obținute de SOS Planet vor fi reinvestite în susținerea copiilor ce beneficiază de serviciile Asociației. Metoda educațională practicată de SOS Planet se bazează pe un model de învățare care pune în centru experiențele practice și creative, dezvoltarea socio-emoțională a copilului și joaca în natură”, arată sursa citată.

Afterschool-ul beneficiază de un spațiu exterior generos, cu facilități precum: o terasă exterioară, un teren de sport multifuncțional îngrădit, o scenă în aer liber, un foișor, mese de ping-pong, o grădină. De asemenea, suprafața de aproximativ 200 de metri pătrați din interior cuprinde și o cameră senzorială ce va fi amenajată astfel încât să contribuie la dezvoltarea socio-emoțională a copiilor.

Am inițiat acest proiect pentru că, mai mult ca oricând, educația are nevoie să fie practicată cu responsabilitate. Prin SOS Planet, ne dorim să oferim nu doar suport propriu-zis în realizarea temelor, ci și să funcționăm ca un spațiu de învățare axat pe nevoile copilului, pe dezvoltarea lui personală și pe echiparea cu abilități reale pentru viitor.

De asemenea, ca urmare a pandemiei, observăm că tot mai mulți părinți vor să-și știe copilul în deplină siguranță, să se reîntoarcă la programele de învățare offline și să aibă un suport în recuperarea decalajelor generate de contextul pe care îl traversăm. Spațiul exterior și timpul petrecut în natură, echipa de profesori-mentori pe care ne bazăm și metoda noastră educațională ne ajută să răspundem tuturor acestor nevoi din prezent”, a declarat Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

Programul educațional oferit de SOS Planet urmează un mix de activități creative și practice, cu focus pe dezvoltarea de abilități care să îi pregătească pe copii pentru viitor, cum ar fi ateliere de povești, înțelegere a emoțiilor, limba engleză și altele. De asemenea, părinții pot opta și pentru o serie de opționale foarte diverse – de la chitară, dans, sport până la public speaking, robotică, yoga sau ceramică. În lunile mai și iunie, părinții interesați pot programa o vizită la afterschool-ul SOS Planet pentru detalii.

SOS Planet este un proiect educațional de tip afterschool inițiat în 2020 de Asociația SOS Satele Copiilor România, cu o experiență de 28 de ani în îngrijirea și educația copiilor. Afterschool-ul se adresează copiilor din clasele primare, cărora le oferă o educație incluzivă, un spațiu de învățare bazat pe dezvoltarea echilibrată pe toate cele trei planuri – cognitiv, emoțional și social – și pe echiparea cu abilități esențiale pentru viitor. SOS Planet se află în sectorul 1 al Capitalei (Calea Floreasca, nr. 165), este găzduit într-un spațiu exterior de 4 hectare (alături de alte programe și servicii ale Asociației SOS Satele Copiilor România) și se întinde pe aproximativ 200 mp la interior. În cadrul SOS Planet, toate veniturile generate vor fi reinvestite în susținerea serviciilor sociale oferite copiilor de către Asociația SOS Satele Copiilor România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here