Sorin Cîmpeanu: DSP-urile să aibă disponibilitate pentru testarea elevilor şi cadrelor didactice, acolo unde nu există cabinete şcolare

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să aibă disponibilitate pentru testarea COVID a elevilor şi cadrelor didactice acolo unde nu există cabinete medicale şcolare, relatează Agerpres.

Testarea elevilor este recomandată, pentru că este singura modalitate de a avea confirmarea infectării sau infirmarea infectării, dar ea necesită, aşa cum bine ştiţi, acordul părinţilor. Dacă este, de asemenea, şi personal medical în cabinetele şcolare medicale. Există 18% şcoli care au cabinete medicale, din păcate nu toate cele care au cabinete medicale au şi personal medical capabil să administreze aceste teste. DSP-urile, acolo unde nu există cabinete şcolare trebuie, subliniez, trebuie să aibă disponibilitate pentru testarea elevilor şi cadrelor didactice”, a spus Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a amintit că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a distribuit deja peste un milion de teste în teritoriu pentru fiecare DSP, având ca destinaţie testarea elevilor şi personalului din învăţământ.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că începând din această săptămână se solicită şcolilor să raporteze şi numărul elevilor reveniţi la cursuri.

Din această săptămână solicităm şcolilor să raporteze şi numărul elevilor reveniţi în şcoli, pentru că deja au trecut două săptămâni de la începerea semestrului doi”, a afirmat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here