Burse pentru liceenii care vor să-și transforme pasiunea în carieră. S-a dat startul înscrierilor la ediția a VI-a a Burselor stART

2

Liceenii pasionați de desen, pictură, muzică, scriere creativă, fotografie sau vlogging se pot înscrie la cea de-a șasea ediție a programului Burselor stART, organizat de Școala de Valori, care constă în acordarea a 30 de burse pe parcursul anului 2021. Tinerii vor primi sume pornind de la 4600 de lei, bani pe care să îi folosească pentru dezvoltarea pasiunii lor. Înscrierile la ediția din acest an au loc online.

”Școala de Valori vine în sprijinul tinerilor talentați la pictură, desen, muzică sau arte moderne (vlogging, blogging, fotografie) și dă startul înscrierilor celei de-a șasea ediții a Burselor stART, un program dezvoltat în parteneriat cu Provident Financial România, cu sprijinul Ministerul Educaţiei Naţionale. Adaptat la noile condiții de comunicare, ediția din acest an vine cu o premieră: înscrierile au fost complet digitalizate, pentru a alinia programul la contextul generat de pandemia  Covid-19”, anunță organizatorii.

Bursele stART sunt deschise tuturor liceenilor din clasele a IX-a până în a XII-a inclusiv, tineri talentați în domenii precum desen, pictură, muzică, scriere creativă, fotografie și vlogging, care frecventează orice instituție de învățământ din România. Bursele vor fi acordate pe perioada unui an calendaristic, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2021. 

Elevii se pot înscrie pe platforma online scoaladevalori.ro/bursele-start/, completând un formular în care se pot urca toate documentele necesare. Pe lângă formularul de înscriere, tinerii trebuie să încarce și un portofoliu cu o mostră a lucrărilor lor. Dosarele pot fi depuse până pe 20 noiembrie.

În cadrul programului, 30 de tineri pot beneficia de bursele din acest an, după cum urmează:

  • 10 burse pentru domeniul muzică (în valoare de 6000 de lei/ an fiecare);
  • 10 burse pentru domeniile pictură și desen (4600 lei/ an);
  • 10 burse pentru artele viitorului, scriere creativă, fotografie sau vlogging (6000 lei/ an).

Tinerii pot utiliza aceste fonduri pentru dezvoltarea talentului lor, prin achiziţia de materiale sau instrumente, dar și pentru a participa la concursuri și expoziții sau a urma cursuri de perfecționare pentru succesul lor ca viitori muzicieni, pictori, artişti plastici, vloggeri, fotografi sau scriitori/jurnaliști.

Mai mult, pe perioada întregului an 2021, bursierii vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională şi personală, astfel încât traseul artistic să le fie mai clar şi să se simtă motivaţi să-şi urmeze visul. Astfel, câștigătorii Burselor stART vor putea participa la ateliere de dezvoltare personală, cursuri create de specialiștii în educație din cadrul asociației Școala de Valori.

”Un studiu recent realizat de Organizația Mondială a Sănătății arată că artele au efecte benefice asupra sănătății mintale și psihice ale oamenilor. În urma studiului OMS, cel mai cuprinzător raport de acest gen de până acum, a reieșit că diversele interacțiuni cu arta pot declanșa schimbări la nivel psihic, mental, fizic și comportamental. 

În contextul actual, în care toți încercăm să atenuăm efectele pandemiei asupra sănătății noastre, fie ea fizică ori mentală, credem că e mai important ca niciodată să susținem artele în toate formele ei și putem face asta cu Bursele stART, misiune pe care am început-o acum 7 ani.

Primele 5 ediții ale Burselor au sprijinit aproape 180 de tineri artiști în drumul lor căre o carieră bazată pe pasiunea lor. Edițiile de până acum însumează 230 de burse acordate micilor artiști, în valoare de 160.000 de euro, bani pe care tinerii i-au investit în materiale, instrumente și echipamente de care aveau nevoie”, a declarat Silvia Bogdan, președintele asociației Școlii de Valori despre acest program.

”Pandemia nu pune pauză pasiunilor și acum, mai mult decât oricând, este important ca adolescenții să aibă sprijin pentru a-și transforma pasiunea într-o carieră de succes. Este responsabilitatea noastră să fim alături de ei și să îi ghidăm, prin intermediul partenerilor noștri de la Școala de Valori, prin acest nou tip de învățare și dezvoltare.

Credem că pasiunea și munca pot duce la rezultate excepționale iar tinerii care au beneficiat până acum de burse au demonstrat asta. E drept, e mai dificil să te adaptezi decât să renunți, dar cu sprijinul nostru, bursierii vor avea încă o motivație în plus să creadă în ei și în pasiunea lor. De 14 ani, de când suntem în România, am înțeles cât de important este să fim alături de comunitate, mai ales acolo unde avem puterea să o facem”, a spus și Florin Bâlcan, director general Provident Financial România.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here