Iohannis, despre stimulentul de risc pentru personalul din învățământ: Să vedem dacă există fonduri. Evident că merită, întrebarea este dacă se poate

0
Foto: digi24.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că personalul din învăţământ merită să fie sprijinit în contextul pandemiei de COVID-19 şi a anunţat că va solicita Guvernului să precizeze dacă există bani în acest sens, relatează Agerpres.

Afirmaţia şefului statului a venit în contextul în care Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus.

„Nu am citit proiectul, nu a ajuns la mine. Când va ajunge îl vom citi, îl vom parcurge cu mare atenţie, vom solicita Guvernului un punct de vedere să vedem dacă există fonduri disponibile pentru aşa ceva şi vom lua decizii în consecinţă”, a spus Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a susţinut că personalul din învăţământ merită să primească un astfel de stimulent.

Evident că merită. Întrebarea care se pune este dacă, în această etapă, se poate, dar de meritat merită şi merită sprijiniţi şi personalul medical, dascălii. Cred că toată lumea îşi dă seama că aici este vorba de marile sisteme care ţin societatea în funcţiune şi care ne pregătesc pentru viitorul nostru, dar dorinţa de a sprijni şi de a stimula activitatea lor este o parte şi este dorinţa mea să facem aceste lucruri, însă putinţa se măsoară şi în bani, iar în situaţia unei contracţii economice banii sunt mai puţini decât ne-am fi dorit”, a explicat Klaus Iohannis.

Proiectul adoptat de Camera Deputaţilor are ca obiect de reglementare acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice, precum şi personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii SARS-CoV-2.

Citește și: Stimulent de risc pentru angajații din învățământ pe durata stării de alertă şi de urgenţă. Proiectul a fost adoptat de Parlament UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.