Zile libere pentru părinţii ai căror copii fac școală online. Proiect, aflat pe masa Guvernului

0
Foto: pixabay.com

Un proiect de ordonanţă de urgenţă, conform căruia părinţii vor beneficia de zile libere în perioadele în care copiii lor studiază în sistem online, a fost prezentat în primă lectură în ședința de joi a Guvernului.

„Ministerul Muncii este în măsură să prezinte astăzi, în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu.

Practic, părinţii vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu şi, de asemenea, aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu, pentru şcolile pe care le frecventează copiii, conform hotărârilor date de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a precizat vicepremierul Raluca Turcan, conform Agerpres.

Raluca Turcan a menţionat că acest beneficiu ar urma să se acorde pe toată perioada stării de alertă.

Premierul Ludovic Orban a atras atenţia că, în cazul scenariului galben, măsura se va aplica pentru zilele în care copilul studiază în sistem online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here