Ministerul Educației: Cursurile vor fi reluate pe 30 septembrie, conform scenariilor aprobate. Klaus Iohannis: Şcolile nu se închid

1

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că şcolile nu vor fi închise și, timp de câteva zile, acolo unde sunt secţii de votare, se trece la învăţământul online. Șeful statului a răspuns în acest fel informațiilor din spațiul public potrivit cărora școlile vor rămâne închise după alegerile locale. De asemenea, Ministerul Educației precizează că activitatea didactică va fi reluată în data de 30 septembrie, conform scenariilor aprobate de către comitetele județene pentru situații de urgență.

”Referitor la informațiile false care circulă în spațiul public cu privire la modul de desfășurare a activității didactice începând cu data de 30.09.2020, Ministerul Educației și Cercetării reiterează următoarele:

De asemenea, Klaus Iohannis a spus că nu este posibil scenariul avansat de liderii PSD conform căruia școlile vor rămâne închise după alegerile locale.

„Nu, acest scenariu nu este posibil. Nu este stilul meu să dau replici în conferinţă de presă, dar, vă daţi seama, dacă liderul PSD recurge la astfel de practici, este un semnal îngrijorător. Şcolile nu se închid. Se trece la învăţământul online din motive practice, (…) unde sunt secţii de votare. Constat că PSD este nu doar iresponsabil, ci se ocupă de răspândirea unor minciuni în public”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni, conform Agerpres.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că şcolile vor fi închise după alegerile locale şi elevii vor face orele online.

”Oameni buni, nu v-aţi lămurit că şcolile au fost deschise electoral? Doamna Anisie, vineri, a dat un ordin către inspectoratele şcolare ca după alegerile locale se va face învăţământ online, uitând că peste 800.000 de elevi, adică peste 5.000 de localităţi, nu au acces la internet. Totul, absolut totul nu fac decât electoral. Şcolile se vor închide după alegerile locale, altfel de ce ar fi dat această circulară?!”, a spus Marcel Ciolacu.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, miercuri, că orele se vor derula online, în zilele de 25, 28 şi 29 septembrie, în toate unităţile de învăţământ în care vor fi amenajate secţii de votare.

Citește și: 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.