Ministrul Educației: În curând va apărea și metodologia pentru admiterea în liceu, inclusiv pentru liceele vocaționale

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, marți seară, la emisiunea „Tema Zilei” de la TVR 1, că în curând va fi publicată metodologia pentru admiterea la liceu, inclusiv pentru liceele vocaţionale.

Întrebată ce se va întâmpla cu proba practică de la admiterea în liceele vocaționale, Monica Anisie a precizat că acest subiect s-a discutat în cadrul Comisiei de Dialog Social.

”Am luat decizii împreună și în curând va apărea și metodologia pentru admiterea în liceu, inclusiv pentru liceele vocaționale. Propunerile au fost multiple. Spre final, s-a decis să existe, în mare parte, probe pe bază de portofoliu. Depinde însă de fiecare tip vocațional”, a declarat Monica Anisie.

Plan de intervenție pentru la toamnă

Ministrul Educației a mai spus că pentru la toamnă va exista un „plan de intervenţie”, în contextul în care epidemiologii susţin că ar putea exista un al doilea val al pandemiei.

„Am discutat în cadrul Ministerului Educaţiei cu specialiştii şi vom avea un plan de intervenţie atât la nivelul elevilor prin asigurarea cu dispozitive în aşa fel încât să aibă acces la învăţarea online, dar şi la nivelul profesorilor. Vom realiza formarea cadrelor didactice pentru a putea să predea în formatul acesta online. Nu toată lumea a fost pregătită pentru acest lucru în această perioadă, însă le mulţumesc tuturor pentru eforturile pe care le-au făcut pentru că şi-au dat seama cât de important să fie alături de elevi. (…)

Pe lângă această formare a profesorilor, venim şi cu o intervenţie atât pentru profesori cât şi pentru elevi – vom realiza ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină în parte în aşa fel încât să-i ajutăm şi pe elevi şi pe profesori pentru a recupera tot ceea ce în această perioadă a semestrului al II-lea să spunem că nu s-a putut preda aşa cum şi-ar fi dorit fiecare dintre noi.

Ne-am dori să continuăm proiectul în parteneriat cu Televiziunea Română, să-l extindem, şi în felul acesta să venim în sprijinul tuturor elevilor nu numai al elevilor de clasa a VIII-a sau a XII-a cum am avut acum aceste cursuri de pregătire pentru examenele naţionale”, a declarat ministrul Educaţiei.

Citește și: Un nou ordin comun pentru revenirea elevilor la școală. Monica Anisie: ”În fiecare unitate de învățământ va exista un cadru medical”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.