Calendarul Evaluării Naționale 2020. Monica Anisie: Probele vor începe pe 15 iunie. Singura modificare este cea referitoare la perioada de contestații

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat joi, la TVR, că a fost aprobat noul calendar al Evaluării Naționale 2020, singura modificare față de vechiul calendar vizând perioada de contestații. Ministrul a spus că această perioadă a fost extinsă la aproape două zile, iar părinții și elevii vor putea depune contestațiile atât în format online, cât și fizic, la secretariatul unităților de învățământ.

Ministrul Educației a precizat că, așa cum prevedea și forma inițială a calendarului, Evaluarea Națională va începe în data de 15 iunie cu proba scrisă la Limba și Literatura Română și va continua pe 17 iunie cu proba scrisă la Matematică, iar pe 18 iunie se va desfășura proba de Limba și literatura maternă.

”Singura modificare prevăzută în calendarul pentru Evaluarea Națională este cea referitoare la perioada de contestații. Dacă în vechiul calendar era prevăzută o perioadă de câteva ore pentru depunerea contestațiilor, am lăsat pentru contestații o perioadă mai lungă de timp, adică aproape două zile. Asta pentru a veni în sprijinul părinților și elevilor care ar putea să depună această contestație fie în format online, deci o pot trimite pe mail, fie o pot depune fizic la secretariatul unității de învățământ”, a precizat Monica Anisie.

În vechiul calendar, elevii aveau la dispoziție șase ore pentru a depune contestații, în ziua de 22 iunie, între orele 14.00 – 20.00.

Întrebată când vor începe înscrierile la examenul de Evaluare Națională, Monica Anisie a răspuns: ”Înscrierile vor începe, pentru că așa cum bine se știe cei de clasa VIII-a pot depune la secretariatul unității de învățământ, unitățile de învățământ vor stabili care este calendarul pe care noi îl publicăm în Monitorul Oficial.”

Ordinul prin care a fost aprobat noul calendar pentru Evaluarea Națională 2020 a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial.

Referitor la calendarul examenului de Bacalaureat, Monica Anisie a anunțat că acesta va fi discutat vineri în Comisia de Dialog Social. ”Cum am anunțat, începem cu probele scrise. În data de 22 iunie, va fi prima probă la Limba și literatura română”, a arătat ministrul.

Monica Anisie a mai declarat că elevii claselor a VIII-a și a XII-a se vor întoarce pe 2 iunie la școală pentru cursuri de pregătire, iar ”revenirea în unitățile de învățământ se va face în condiții speciale pentru a preveni răspândirea virusului.” Până la data de 2 iunie, unitățile de învățământ trebuie să fie pregătite să-i primească atât pe elevi, cât și pe profesori, a completat ministrul.

”Participarea la aceste cursuri este opțională. Părinții sunt cei care vor decide dacă elevii vor veni la școală în această perioadă, după ce vor evalua starea de sănătate a copilului și a celorlalți membri ai familiei. Cei care nu vor putea participa fizic la aceste cursuri se vor pregăti în continuare în sistem online, fie conducerea unității de învățământ va asigura resurse educaționale pentru aceia care nu au acces la tehnologie”, a precizat ministrul Educației.

Citește și: Măsurile ce vor fi luate din 2 iunie în școli pentru elevii din clasele terminale – Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.