Ministrul Educației anunță că elevii vor rămâne acasă cel puțin până la jumătatea lunii mai UPDATE

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, într-o declarație acordată HotNews.ro, că elevii vor rămâne acasă cel puțin până la finalul stării de urgență, adică la jumătatea lunii mai. ”Dacă se prelungește starea de urgență, se prelungește și măsura suspendării cursurilor”, a precizat ulterior Monica Anisie, într-o intervenție televizată. Ministrul a mai spus că, în cursul acestei săptămâni, va prezenta scenariile luate în calcul cu privire la reluarea cursurilor și la desfășurarea examenelor naționale. 

UPDATE Monica Anisie a declarat, luni seara, la Realitatea Plus, că în curând vor fi prezentate scenariile realizate de specialiștii din cadrul Ministerului Educației cu privire la reluarea cursurilor și la desfășurarea examenelor naționale.

”Nu voi lua nicio decizie în sensul în care să existe vreo posibilitate de a fi prejudiciați în vreun fel elevii sau studenții. Încă de la început, am precizat faptul că nu se îngheață anul școlar și că vom găsi soluții ca activitatea să fie reluată. Dar  trebuie să precizez că această situație de urgență a fost prelungită și, în perioada următoare, alături de actorii educaționali, vom veni în spațiul public și vom prezenta scenariile de reluare a cursurilor pentru perioada următoare. Scenariile respective vor fi luate în calcul numai în momentul în care elevii, studenții și cadrele didactice vor fi în siguranță. Reluarea cursurilor va fi în relație directă cu perioada evoluției pandemiei de coronavirus în România”, a spus Monica Anisie.

Întrebată în legătură cu decizia de anulare a Bacalaureatului în țări precum Olanda sau Franța, Monica Anisie le-a transmis elevilor că privește cu încredere faptul că ”în curând vom putea relua cursurile și vom putea să susținem aceste examene naționale”: ”Vom prezenta în curând scenariile pe care noi le-am gândit la Ministerul Educației și pe care le vom discuta cu partenerii noștri de discuții tocmai pentru a veni în sprijinul elevilor și studenților pentru a afla din timp care sunt măsurile pe care MEC le pregătește pentru reluarea cursurilor și pentru examenele naționale. (…)

Decizia clară este faptul că se prelungește starea de urgență. Prin urmare, dacă se prelungește starea de urgență, se prelungește și măsura suspendării cursurilor atât în învățământul preuniversitar, cât și în universități.”

Ministrul Educației a mai precizat că simulările naționale pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost anulate și au fost înlocuite cu testele de antrenament: ”Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă, acesta să îi îndrume pe elevi cum anume ar trebui rezolvate aceste teste de antrenament sau MEC pune la dispoziție baremul, iar elevul se poate autoevalua. Simulările au fost anulate și am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament.”

Știrea inițială

Ministrul Educației a precizat că, după 21 aprilie, când se termină vacanța de primăvară, elevii vor continua să învețe de acasă până cel puțin la data de 16 mai, când expiră starea de urgență în România, scrie sursa citată.

”Cel mai important este ca elevii și profesorii să fie în siguranță, sănătatea lor este cea mai importantă”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul a adăugat că momentul redeschiderii școlilor va fi decis de către Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență.

Monica Anisie a mai spus că, în cursul acestei săptămâni, va anunța măsurile pe care le va lua în privința examenelor naționale și a desfășurării acestora, dar a dat noi asigurări că ”sub nicio formă nu se va îngheța anul școlar”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că starea de urgenţă în România va fi prelungită cu încă o lună de zile pentru a ține sub control evoluția epidemiei de coronavirus. Șeful statului a precizat că, la începutul săptămânii viitoare, va emite noul decret.

Preşedintele a semnat, la data de 16 martie, decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României pentru 30 de zile, care prevedea că, ”pe durata stării de urgență, cursurile din toate unitățile și instituțiile de învățământ se suspendă.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.