Rectorul UPB: 40% dintre studenții de la Politehnică sunt angajați încă din anul II, 80% la finele anului III

0

Rectorul Universității Politehnica (UPB), Mihnea Costoiu, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar, că foarte mulți studenți se angajează încă din timpul facultății: 40% sunt angajați în anul II de studiu, iar la finalul anului III, procentul ajunge la 80%, scrie Mediafax.

„Din nefericire, foarte mulţi (n..r – studenţi se angajează din timpul facultăţii). Noi de dorim să stea cât mai mult în universitate. În anul II, circa 40% din studenţi sunt angajaţi, în anul III – deja cifra începe cu şase, ceea ce este foarte mult. La finalul anului 3, 80% dintre ei sunt deja angajaţi, ceea ce este foarte mult. Din punctul nostru de vedere, ne-am dori să stea cât mai mult în şcoală, doar în şcoală, nu să fie angajaţi, să lucreze în perioada studiilor”, spune rectorul UPB.

„Avem agenţia noastră de plasare a forţei de muncă, se cheamă Polijob. Recrutăm studenţi dedicaţi pentru o anumită zonă, pregătim împreună cu firmele aceşti studenţi. Foarte important – această agenţie nu este doar pentru studenţii din aceşti ani, ci şi pentru cei care au terminat în anii trecuţi”, a completat acesta.

Costoiu a precizat și faptul că numărul studenților străini veniți să studieze în cadrul Politehnicii înregistrează, de câțiva ani de zile, o creștere semnificativă.

„Suntem în acest an într-un an bun. Este al şaselea an în care creşte constant (n..r numărul studenţilor străini), depăşim 2.500 de studenţi străini din 100 de ţări ale lumii. Avem studenţi veniţi din Japonia, America de Sud, toate ţările europene, Nordul Africii, Orientul Apropiat, Orientul Îndepărtat”, a declarat rectorul UPB.

În ceea ce privește situația studenților români veniți din diferite colțuri ale țării să studieze în cadrul Politehnicii, Costoiu a precizat că 70% dintre studenţii UPB sunt din provincie și doar 30% din Bucureşti.

Universitatea Politehnică din București și-a deschis, luni dimineață, porțile. La festivitatea de deschidere a noului an universitar au fost prezenți, alături de cei aproximativ 30.000 de studenţi ai Universităţii (peste 5.000 de studenți doar în anul I), numeroși reprezentanți ai Ambasadelor, ai Academiei Române, ai mediului de afaceri, dar și cadre didactice, cercetători științifici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here