Proiect depus la Parlament: Școala începe în a treia săptămână a lunii septembrie, în ziua de luni

0
Foto: a1.ro

Senatorul PSD, Liviu Pop, a depus la Parlament proiectul de lege care stabilește că școala începe în a treia zi de luni din luna septembrie. Dacă proiectul va fi adoptat de parlamentari, va exista astfel o zi fixă pentru debutul anului școlar, evitându-se situații precum cea creată, recent, în urma solicitării premierului Viorica Dăncilă de amânare a începerii școlii în această toamnă.

Senatorul PSD Liviu Pop a scris pe Facebook că a depus, luni, la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, propunerea legislativă pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, care prevede că școala începe în a treia săptămână din luna septembrie, în ziua de luni.

Odată stabilită începerea şcolii prin introducerea acestui articol în Legea Educaţiei Naţionale, se va evita schimbarea datei de începere a şcolii prin diferite ordine de ministru, în funcţie de ministrul care ocupă portofoliul de la educaţie. Se va asigura, astfel, o stabilitate, nu se vor mai crea confuzii şi nu vor mai avea loc schimbări de ultimă oră, care să afecteze atât părinţii, cât şi elevii”, a scris Liviu Pop.

Inițiativa vine după o întreagă discuție legată de începerea anului școlar în această toamnă. Deși era fixată, prin ordin de ministru, data de 9 septembrie, premierul Viorica Dăncilă a cerut, într-o ședință de Guvern, amânarea până la data de 16 septembrie. Partenerii sociali ai Ministerului Educației s-au opus, astfel că ministrul interimar al Educației a păstrat, în cele din urmă, data de 9 septembrie pentru începerea școlii.

Foto: facebook.com

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.