Un copil de 3 ani a murit după ce a căzut în fosa septică a unei școli din Iași. Directorul școlii a fost demis UPDATE

0
Foto: ziaruldeiasi.ro

Un copil de trei ani a murit, luni, după ce a căzut în fosa septică din spatele școlii din satul Buda, județul Iași. Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Iași a demarat propria anchetă, informează Agerpres.

UPDATE Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Iași, întrunit în ședință extraordinară în cursul zilei de marți, 16 aprilie, a luat decizia destituirii imediate a directorului Școlii Profesionale Brăești, unitate de învățământ cu personalitate juridică în subordinea căreia funcționează Grădinița și Școala cu clasele I-IV Buda (comuna Brăești, județul Iași), precizează Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

”Decizia a fost cauzată de faptul că nu au fost asigurate condițiile de securitate/siguranță pentru elevii din cadrul acestei unități de învățământ. De asemenea, s-a dispus numirea unei comisii de cercetare disciplinară internă privind incidentul în urma căruia a rezultat decesul unui copil în vârstă de trei ani.

Menționăm că Ministerul Educației Naționale are în lucru un proiect de Hotărâre de Guvern pentru transferarea resurselor financiare necesare către primării, în vederea efectuării lucrărilor de extindere/reabilitare/modernizare/dotare a 1180 de școli cu grup sanitar în curte”, se arată în comunicatul MEN.

UPDATE  Directorul școlii din Buda a fost demis, marți, în urma deciziei Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), scrie Mediafax. Reprezentanții ISJ Iași au anunțat că directorul școlii a fost demis prin votul unanim al membrilor Consiliului. Decizia a fost motivată de faptul că nu au fost asigurate condiții de securitate pentru elevi în spațiul școlii.

Aspectele legate de securitatea elevilor în perimetrul școlii au fost puse în discuție, cu prioritate, de nenumărate ori la întâlnirile periodice cu directorii unităților de învățământ, așa cum, periodic, sunt transmise adrese de atenționare în acest sens”, arată ISJ Iași, într-un comunicat de presă.

Un copil în vârstă de trei ani şi jumătate a murit în cursul zilei de luni după ce a căzut în fosa septică din spatele şcolii din localitatea Buda, a informat Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

Ea declarat că la faţa locului a fost trimis un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi un echipaj de prim ajutor din oraşul Târgu Frumos.

„S-au încercat manevrele de resuscitare, dar la finalul intervenţiei echipajele medicale au fost nevoite să constate decesul”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

Foto: ziaruldeiasi.ro

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Am fost sesizaţi prin serviciul 112 că un copil de 3 ani a căzut în fosa de la Şcoala Generală Buda. Ulterior a fost declarat decesul copilului. A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat, pentru AGERPRES, Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

O altă anchetă a fost demarată şi de Inspectoratul Şcolar Iaşi.

„Suntem şocaţi. Este o tragedie pe care o regretăm cu toţii. O echipă de inspectori a fost trimisă la faţa locului. Din primele cercetări rezultă că fosa septică nu era securizată corespunzător, iar copilul era neşcolarizat.

Din câte am aflat, un frate al acestuia lua parte la o activitate de plantare de pomi. Copilul ar fi intrat şi el în curte. Când nu a mai fost văzut, directoarea şcolii a început imediat căutările. Ea îşi va înainta demisia„, a declarat, pentru AGERPRES, Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Citește și: Profesoară acuzată că a pus o elevă să se tundă în fața clasei pentru că avea șuvițe decolorate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.