Ecaterina Andronescu, despre vacanța de vară: ”Trei luni de inactivitate pentru elevi este prea mult” – presă

0
Foto: pixabay.com

STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2019-2020. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru Adevărul că înclină să susţină propunerea de modificare a structurii anului şcolar astfel încât, anul viitor, şcoala să înceapă pe 9 septembrie și să se încheie mai devreme cu o săptămână. Ministrul crede însă că trebuie făcut ceva în privința vacanței de vară pentru că ”trei luni de inactivitate pentru elevi este prea mult”.

”Personal, aş susţine propunerea elevilor. Joi, la dezbaterea din cadrul Comisia de Dialog Social, elevii au propus modificarea structurii anului şcolar, în sensul eliminării vacanţei intersemestriale din luna februarie. Interesul nostru este să nu mai existe această fragmentare a Semestrului I.  Elevii aveau vacanţa de Sărbători apoi reveneau la şcoală în perioada tezelor, pentru trei săptămâni şi apoi urma o nouă vacanţă de o săptămână.

Poziţia unanimă a fost că această fragmentare nu este eficientă. S-a propus, prin urmare, eliminarea acestei vacanţe şi încheierea Semestrului I la vacanţa de sărbători. Problema era că astfel semestrele nu erau egale, primul având 14 săptămâni iar al doilea 21.

S-a propus, prin urmare, ca şcoala să înceapă pe 9 septembrie, deci cu o săptămână mai devreme, şi să se încheie pe 12 iunie, cu o săptămână mai devreme.

În plus, cred că ar trebui să ne gândim să facem ceva cu privire la vacanţa de vară. Consider că trei luni de inactivitate pentru elevi este prea mult. Nu mă gândesc la ore de curs, ci la activităţi extracurriculare”, a declarat, vineri, ministrul Ecaterina Andronescu pentru „Adevărul”.

Ministrul a precizat că modificarea nu este încă aprobată, fiind necesar un ordin de ministru în acest sens. Andronescu a precizat că această problemă va fi luată în discuţie la începutul săptămânii viitoare.

Citește și Structura anului școlar 2019-2020. Modificări în proiectul de ordin: Școala va începe pe 9 septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.