Grădinițe olimpice sportive, cu ajutor de la stat. Vâlcov recunoaște că s-a consultat cu Ion Țiriac

0
Foto: zf.ro

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului, a declarat, vineri seara, că a discutat cu Ion Țiriac o parte dintre măsurile luate prin Ordonanța de Urgență care introduce mai multe modificări fiscale și adoptată, vineri, de Guvern, relatează Mediafax.

Întrebat dacă a discutat unele măsuri din OUG cu omul de afaceri Ion Țiriac, Darius Vâlcov a răspuns în cadrul unor declarații la Guvern: „Unele idei le-am discutat”.

Acesta a fost întrebat în momentul în care se discuta despre programul de finanțare a grădinițelor olimpice cu program sportiv – Programul ”gROwth – Investim în copii, investim în viitor”.

De anul viitor, organizațiile, ONG-uri sau fundații, care vor să înființeze grădinițe cu program sportiv pot obține un ajutor de stat de 500.000 de euro, dacă grădinița are 5.000 de metri pătrați.

Țiriac a anunțat că dorește să construiască mai multe grădinițe cu program sportiv.

Actualul guvern o să facă 2000 de grădinițe. Eu am spus dați-mi și mie 500 din ele. Eu le fac fundație olimpică sau sportive. Și atunci le fac cu fundația Ţiriac sportive. Dar cu o singură condiție, să le fac cum vreau eu. Vreau ca aceste grădinițe să fie normale, copilul să stea o oră în clasă și două afară.

Tăbliță asta (tabletă) mi-a nenorocit generația care vine acum aproape din toate punctele de vedere. Asta e din nou o treabă socială pe care aș face-o. Unde vezi în România pe cineva să îți dea voie să faci 500 de grădinițe diferite față de ce este acum. Și atunci dacă nimeni nu are curaj să facă asta sau să vorbească despre ele”, declara Ion Țiriac, în aprilie 2018, pentru Digi 24. 

„Nu este vorba de cineva interesat să construiască. Am vorbit despre program. Acum vom vedea cine va fi interesat în momentul în care îl vom lansa oficial. Trebuie să luăm necesitatea, nu oportunitatea, pentru că avem nevoie de aceste grădinițe. De fapt, părinții din România au nevoie de aceste grădinițe și oricine din România poate construi aceste grădinițe”, a precizat Vâlcov.

În plus, o asemenea grădiniță va putea să impună taxe, iar numărul minim de copii este de 100.

„Taxa impusă trebuie să fie socială, la un anumit nivel. Statul va mai impune două condiții: să fie antrenori. Ne gândim la sănătatea copiilor care vor fi în aceste grădinițe. Dacă ne referim la 1.000 de grădinițe, înmulțim cu 100, cât va avea fiecare, înseamnă 100.000 de copii. La 160.000-180.000 de nașteri înseamnă că asigurăm din start, dacă acest program va avea succes, jumătate din copiii care se vor naște în România. Vor fi grădinițe private finanțate de stat, cu o taxă limitată la de trei ori valoarea de astăzi”, a explicat Vâlcov.

Consilierul premierului a susținut că, în paralel, se fac și grădinițe de stat.

Citește aici mai multe despre program:  Program pe masa Guvernului: Grădinițe olimpice cu profil sportiv, construite cu ajutor de la stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.