Ședință la Guvern pentru a remedia ”scăparea” cu şcolile private: ”A fost o eroare, pur și simplu. Se mai întâmplă asemenea lucruri”

0

Executivul se va reuni luni în ședință pentru a remedia „scăparea” din hotărârea de Guvern referitoare la grădiniţele şi şcolile private, astfel încât şi acestea ”să se bucure de același tratament” ca școlile de stat, a declarat, duminică, ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu.

”Am fost anunţaţi că mâine (luni – n.r.) la ora 11:00 are loc o întâlnire în format hibrid și va fi remediată această greşeală care s-a făcut, astfel încât și şcolile private să se bucure de același tratament cu celelalte şcoli. (…) Imediat cum se termină ședința, care va fi o ședință scurtă, doar pentru remedierea acestei greșeli, se va trimite la Monitorul Oficial”, a declarat Dan Vîlceanu, la Digi24.

Ministrul a explicat că a fost vorba de o ”scăpare, ”o eroare” care va fi corectată. ”Se mai întâmplă asemenea lucruri. Nu cred că e un moment în care poți să dai vina pe cineva. Eu înțeleg că sunt două articole diferite, nu mă întrebați, că nu știu, nu mă pricep la toate. E o chestiune legată de Ministerul Educaţiei, de Ministerul Sănătăţii, e o hotărâre CNSU, care înțeleg că a fost bine, nu știu, a fost o eroare, pur și simplu. Atunci când e o eroare, e bine să o recunoști. (…)

La acel articol 3, îmi aduc aminte că, la un moment dat, premierul i-a recomandat și a fost o discuţie cu ministrul de externe, pentru că sunt câteva şcoli străine în Bucureşti și acolo trebuia să țină puțin legătura, astfel încât să nu apară nemulțumiri. (…) Păi, a ieșit limpede. Numai că a existat o greşeală şi greșeala mâine va fi remediată. (…) Discuţia care a avut loc în Guvern a avut loc tocmai pentru că sunt şcoli străine și trebuia să știm ce se întâmplă și să prevenim anumite nemulțumiri. Este foarte clar articolul, numai că a fost această scăpare cu şcolile private, care se va remedia mâine”, a mai spus Dan Vîlceanu.

Citește și: Cîmpeanu: Ministerul Educației nu poate impune vacanţă școlilor private. Articolul din decizia CNSU nu a fost preluat în HG. Se poate corecta eroarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.