Cursuri online gratuite pentru elevi și profesori, organizate de Fundația Noi Orizonturi

2

Profesorii și elevii pot participa la patru cursuri online, oferite gratuit de Fundația Noi Orizonturi, care abordează teme de dezvoltare durabilă a planetei. Cursurile  includ activități practice, jocuri, articole sau materiale video, iar participanții își pot înscrie activitățile în concursul ”Campioni ai Planetei”.

Fundația Noi Orizonturi a lansat cele patru cursuri online pentru elevii și profesorii care doresc să învețe și să se implice în comunitate chiar și de acasă. ”Fiecare dintre noi putem face schimbări mai mici sau mai mari în comunitate, iar pentru a crea o lume mai sustenabilă avem nevoie de cunoștințe, abilități, valori și atitudini care să sprijine aceste eforturi”, se arată într-un comunicat al Fundației.

Cursurile sunt axate pe cele 4 Obiective de Dezvoltare a Planetei și oferă idei, resurse, recunoaștere și o comunitate de susținere pentru a contribui la:

1. Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 3 – Sănătate și stare de bine (Sănătatea corpului, Sănătate mentală, Dependențe, Sănătate sexuală și reproductivă, COVID-19). Cursul poate fi accesat aici:

https://www.openlearning.com/fundatianoiorizonturi/courses/odd-4-sanatate-si-stare-de-bine

2. Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 4 – Educație de calitate (Accesul la educație, Competențele cheie, Competențele secolului XXI, Educație pentru dezvoltare durabilă). Cursul poate fi accesat aici:

https://www.openlearning.com/fundatianoiorizonturi/courses/odd-4-educatie-de-calitate

3. Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 10 – Reducerea inegalităților (Grupuri minoritare, Refugiați și migranți, Drepturile omului, Incluziune). Cursul poate fi accesat aici:

https://www.openlearning.com/fundatianoiorizonturi/courses/odd-10-reducerea-inegalitatilor

4. Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 11 – Orașe și comunități durabile (Planificare urbană, Orașe și comunități SMART, Patrimoniu natural și cultural, Ecoturism, Luarea deciziilor în comunitate). Cursul poate fi accesat aici:

https://www.openlearning.com/fundatianoiorizonturi/courses/orase-si-comunitati-sustenabile

„Este o ocazie unică pentru elevi și profesori deopotrivă să învețe online despre subiecte de actualitate pe o platformă dinamică, interactivă, experiențială”, a declarat Sorana Pogăcean, coordonator formare la Fundația Noi Orizonturi.

Din 2015, Națiunile Unite îndeamnă statele membre să acționeze asupra celor mai mari probleme mondiale expuse și în Agenda 2030 prin Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

„Acum, mai mult ca oricând, este nevoie să îi pregătim pe tineri pentru PREZENT – la care nu de mult timp făceam referire ca la acel „viitor incert”. Noi competenţe şi cunoştinţe sunt necesare. Perspectiva, gândirea critică, curajul de a acţiona, accesul la servicii de sănătate și respectarea drepturilor umane, consumul responsabil de resurse sunt doar câteva dintre elementele pe care orice copil şi tânăr care va influenţa direcţia noii societăţi, trebuie să le cunoască/practice”, a mai spus Sorana Pogăcean.

Activități practice și un concurs

Cele 4 cursuri online includ și activități practice. Astfel, în fiecare săptămână se lansează o lecție care durează aproximativ 45 de minute și cuprinde chestionare jucăușe, filme, articole, jocuri și provocări simpatice, se arată în comunicat.

”Mai mult, elevii și profesorii își pot înscrie activitățile în concursul Campioni ai Planetei realizat de Fundația Noi Orizonturi în colaborare cu Lidl România. Aceștia sunt provocați să facă o mică schimbare în viața lor pentru a contribui la cele 4 Obiective de Dezvoltare Durabilă și să conecteze ceea ce au învățat la școală și în cursurile online cu informații și subiecte discutate la nivel mondial”, precizează sursa citată.

Aceștia pot scrie un articol, filma un vlog, înregistra un podcast sau crea un prototip, anunță organizatorii, ”pentru ca ei să fie un exemplu, o inspirație pentru alte persoane”. Data limită de înscriere a propunerilor atât pentru profesori, cât și pentru elevi este 15 mai 2020, ora 20.00, iar toate detaliile legate de înscrierea în cadrul campaniei Campioni ai Planetei pot fi găsite pe site-ul oficial: www.noi-orizonturi.ro/campioni-ai-planetei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.