Teleșcoala, clasa a XII-a. Primele lecții predate la TV elevilor care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat VIDEO

0
Foto: facebook.com/ Telescoala TVR

Elevii de clasa a XII-a au avut luni, la ”Teleșcoala”, ora de Română și ora de Matematică. Lecțiile vor continua marți, 17 martie, de la ora 15.00, la aceleași discipline, urmând ca, de miercuri până vineri, să aibă loc cursuri la Biologie, Istorie, Geografie, Logică și Engleză.

La Matematică, elevii au învățat despre ”Polinoame. Relațiile lui Viete”, iar profesorul Alexandru Constantinescu, de la Colegiul Național Spiru Haret, le-a propus liceenilor următoarea temă:

Foto: facebook.com/ Telescoala TVR

Prezentarea lecției de Matematică o găsiți pe pagina de Facebook Telescoala TVR

La Limba și literatura română, profesoara Iulia Pop, de la Colegiul Național Sf. Sava din Capitală, a predat în clasa virtuală ”Iona” de Marin Sorescu.

Pentru o mai bună înțelegere a piesei ar trebui să încercați – și un astfel de subiect există în propunerile de subiecte pentru examenul național de Bacalaureat – să realizați un eseu în care să vorbiți despre particularitățile de realizare a personajului dintr-o piesă de teatru. Pentru aceasta, am să vă rog să fiți atenți mai întâi la stabilirea contextului estetic al piesei, să fiți atenți de asemenea la modalitățile de realizare a unui personaj dramatic prin toate trăsăturile genului dramatic.

Foto: facebook.com/ Telescoala TVR

Ceea ce aduce această piesă diferit față de alte opere ale genului dramatic este doar absența numelui fiecărui personaj la începutul fiecărei replici. În consecință, puteți să faceți trimiteri și la indicațiile scenice, la notațiile autorului, puteți face trimitere și la felul în care Iona se autocaracterizează în acest Solilocviu. Este de asemenea foarte important să vorbiți despre limbajul pe care personajul îl folosește, despre simbolistica personajului, dar și despre particularitățile pe care le aduce Marin Sorescu în realizarea piesei”, le-a transmis profesoara elevilor.

Prezentarea lecției de Limba și literatura română o găsiți pe pagina de Facebook Telescoala TVR

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.