Evaluarea Națională la clasa a II-a începe marți. Reguli, calendarul probelor și modele de teste

0
Foto: observator.tv

EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A II-A. Elevii de clasa a II-a încep, marți, 7 mai, Evaluarea Națională. În prima zi, elevii vor susține proba de Limba română și limba maternă  – Scris. La fiecare test, elevii vor avea la dispoziție 30 de minute pentru rezolvarea acestuia. Rezultatele nu se afişează, nu se comunică public şi nici nu se trec în catalog.

Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a are loc în perioada 7-10 mai 2019. Potrivit calendarului aprobat de MEN, marți, 7 mai, se vor desfășura probele scrise la limba română și limba maternă. Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susținute în data de 8 mai. Testul la matematică este programat în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

 • Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfășurarea probelor.
 • Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a.
 • Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.
 • Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.
 • Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale, rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Calendarul de evaluare a elevilor la finalul clasei a II-a:

  • 7 mai 2019: Limba română & limba maternă (scris)
  • 8 mai 2019: Limba română & limba maternă (citit)
  • 9 mai 2019: Matematică
  • 10 mai 2019: Limba română pentru minorităţile naționale (scris & citit)

Modele de teste Evaluarea Națională clasa a II-a:


Teste EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A II-A administrate în 2017:


Teste EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA A II-A administrate în 2018:

Evaluarea Națională la clasa a IV-a va avea loc săptămâna viitoare (14-16 mai 2019), iar la clasa a VI-a în zilele de 22 și 23 mai 2019.

Informații despre EVALUAREA NAȚIONALĂ la clasa a IV-a și a VI-a și MODELE DE TESTE, găsiți AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here