Ministrul Educației: Tezele nu se mai susțin în acest an școlar. Vom continua pregătirea față în față pentru examenele naționale

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, sâmbătă dimineața, la Știrile ProTV, că elevii nu vor mai da teze în acest an școlar și acestea vor fi înlocuite cu o evaluare sumativă. În ceea ce privește examenele naționale, ministrul a anunțat că, în semestrul al doilea, se va continua pregătirea față în față cu elevii din clasele terminale și vor fi publicate săptămânal teste de antrenament.

”În ceea ce privește susținerea tezelor, a lucărilor scrise semestriale,  după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar.

Să nu uităm că tezele se susțin doar la două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”, a spus Monica Anisie.

Ministrul a mai precizat că olimpiadele și concursurile școlare au fost suspendate în acest an școlar, fiind emis deja un ordin de ministru în acest sens.

Totodată, ministrul Educației a anunțat că și în acest an școlar va continua pregătirea față în față a elevilor din clasele terminale pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

”Pentru elevii de clasa a VIII-a, dar și pentru cei de clasa a XII-a, și în primăvară am găsit soluția de a realiza activități de pregătire pentru examen. Începând cu semestrul al doilea, pe lângă aceste lecții pe care le vom face, vom avea măsuri concrete și anume: teste de antrenament, așa cum am făcut și în anul trecut școlar, acestea oricum sunt puse și acum la dispoziția  elevilor, le pot găsi pe site-ul Ministerului Educației pentru o pregătire încă de pe acum, dar în semestrul al doilea, săptămânal vom pune teste de antrenament, vom continua lecțiile din  programul Teleșcoala și vom continua și pregătirea acestora față în față”, a precizat Monica Anisie.

Citește și: Consiliul Național al Elevilor cere înlocuirea tezelor cu testări standardizate care să evalueze gândirea critică şi competenţele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.