Simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2025 începe luni, 24 martie. Rezultatele vor fi comunicate pe 8 aprilie

0

SIMULARE BAC 2025. Elevii din ultimul an de liceu vor susține simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2025 în perioada 24-27 martie. Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, luni, 24 martie, va avea loc proba la Limba și literatura română, marți, 25 martie, se va desfășura proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar miercuri, 26 martie, elevii vor susține proba la alegere a profilului și specializării. Joi, 27 martie, este programată proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Simularea se va organiza în 1.318 unități de învățământ liceal, numărul de elevi implicați – estimativ – fiind de circa 123.000, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației și Cercetării. 

La sfârșitul fiecărei probe, lucrările scrise ale candidaților sunt scanate, apoi încărcate pe platforma de evaluare digitalizată.

  • Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpul maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor (trei ore) pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor în săli, fără a primi subiectele.
  • La expirarea celor trei ore acordate redactării lucrării scrise, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări.

Subiectele și baremele de evaluare vor fi publicate zilnic, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro.

Ce subiecte au fost anul trecut la simulare și în prima sesiune a examenului de Bacalaureat:

Lucrările scrise ale elevilor sunt corectate pe platforma de evaluare digitalizată. Conform procedurii de organizare a simulărilor naționale 2025, fiecare lucrare scrisă este evaluată de către doi profesori evaluatori. 

  • Distribuirea lucrărilor către profesorii evaluatori, în vederea evaluării, se face în mod aleatoriu, prin intermediul platformei destinate evaluării digitalizate, inclusiv pentru situația în care platforma semnalează existența unei diferențe între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori, mai mari de un punct și care presupune reevaluarea lucrării.
  • Media aritmetică având două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de fiecare evaluator este calculată de aplicația informatică din platforma destinată evaluării digitalizate.
  • În situația în care platforma semnalează o diferență mai mare de un punct între notele acordate de cei doi profesori evaluatori, lucrarea va fi transmisă automat și aleatoriu, către alți doi profesori evaluatori. După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată luând în considerare cele patru note, după eliminarea celor două note extreme, ca medie aritmetică având două zecimale, fără rotunjire, a celor două note-valori centrale.

Rezultatele obținute de elevi la simularea examenului de Bacalaureat 2025 vor fi comunicate pe 8 aprilie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ. Notele sunt comunicate individual, nu se afișează și nu se trec în catalog. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Subiecte simulări județene și teste de antrenament BAC 2025

          LĂSAȚI UN MESAJ

          Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
          Introduceți aici numele dvs.