Simularea examenului de Evaluare Națională 2025 pentru elevii de clasa a VIII-a începe cu proba la Limba și literatura română

0

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2025. Simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a (EN VIII) începe luni, 17 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Subiectele primite de elevi și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00 pe subiecte.edu.ro.

UPDATE Subiectele la Limba și literatura română, simularea Evaluării Naționale 2025: poezia „Trezire” de Lucian Blaga – unul dintre cele două texte de la Subiectul I. La Subiectul al II-lea, elevii au avut de redactat un text de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinte mesajul poeziei/o semnificație a poeziei ”Trezire”- subiectele si baremul ⇒ aici

Conform Ministerului Educației, la simularea Evaluării Naționale 2025, organizată în peste 3.500 de unități de învățământ/centre de examen, sunt așteptați să participe peste 173.000 de elevi de clasa a VIII-a (circa 10.000 de elevi sunt înscriși pentru proba de limbă maternă).

Luni, 17 martie, are loc proba scrisă la Limba și literatura română, marți, 18 martie, se va desfășura proba la Matematică, iar proba de Limba și literatura maternă este programată pe 19 martie.

  • Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore.
  • Pentru simularea EN VIII, subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de Centrul Național pentru Politici în Educație și Evaluare. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul.

Subiectele și baremele se publică în fiecare zi, după încheierea fiecărei probe, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro.

Evaluarea lucrărilor scrise se va realiza digitalizat prin intermediul platformei de evaluare digitalizată. Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 31 martie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și în consiliile profesorale, în vederea adoptării unor măsuri punctuale adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

  • ”Dat fiind că rezultatele se comunică individual, nu prin afișare, nu se vor înmâna elevilor coduri individuale pentru anonimizare. Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor la nivel național sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale”, precizează Ministerul Educației.

Notele obținute de elevi la simulare nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.     Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.