Subiectele și baremele de corectare pentru proba la alegere a profilului şi specializării – BAC 2024, sesiunea iunie-iulie

0

BAC 2024. După o zi de pauză, absolvenții de liceu au susținut joi, 4 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării din prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Subiectele pe care le-au avut de rezolvat candidații și baremele de corectare au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Rata de participare la proba la alegere a profilului și a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat 2024 a fost de 97,8%: 125.221 de candidați prezenți dintr-un total de 128.055 de candidați înscriși – toate promoțiile. Potrivit Ministerului Educației, nu s-au prezentat 2.810 candidați, iar 24 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia din urmă nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Subiectele și baremele pentru proba la alegere a profilului și specializării – BAC 2024, sesiunea iunie-iulie:

Subiecte și barem Geografie, BAC 2024

Subiecte și barem Logică, BAC 2024 

Subiecte și barem Anatomie, BAC 2024 

Subiecte și barem Biologie, BAC 2024 

Subiecte și bareme Informatică, BAC 2024 

Subiecte și bareme Fizică, BAC 2024

Subiecte și bareme Chimie, BAC 2024

Subiecte și barem Economie, BAC 2024

Subiecte și barem Psihologie, BAC 2024 

Subiecte și barem Sociologie, BAC 2024 

Subiecte și barem Filosofie, BAC 2024

La cea de-a treia probă scrisă a examenului de Bacalaureat, candidaţii au optat, în funcţie de filieră, profil şi specializare, pentru una dintre cele zece discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie sau Psihologie.

Prima sesiune a examenului Bacalaureat 2024 se va încheia vineri, 5 iulie, cu proba la Limba si literatura maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale. 

Conform calendarului oficial, afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

Lucrările candidaților vor fi corectate pe platforma dedicată evaluării digitalizate.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

  • susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.