Examenul de Evaluare Națională 2024 continuă joi, 27 iunie, cu proba la Matematică. Subiectele și baremul, publicate la ora 15.00

0

EVALUARE NAȚIONALĂ 2024. Absolvenții clasei a VIII-a susțin joi, 27 iunie, proba scrisă la Matematică. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15.00 pe subiecte.edu.ro. Examenul se va încheia vineri, 28 iunie, cu proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale.

Proba de examen începe la ora 9:00, când elevii vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare).

  • Accesul elevilor în unitățile de învățământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. Aceștia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor se poate folosi și creion negru.

Durata de rezolvare a subiectelor este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare (datele introduse de elevi vor fi verificate de asistenții din sălile de examen).

La proba de matematică, un răspuns corect de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect. Dacă elevul revine asupra răspunsului selectat/ încercuit inițial și consideră ca fiind corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în rubrica/ celula dedicată punctajului atribuit itemului, aflată lângă zona cu cele patru variante de răspuns.

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Educației

De asemenea, sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră. De asemenea, este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.

Sfaturi pentru examen de la Pauza de Mate:

  1. Odihnește-te bine: Asigură-te că dormi suficient în noaptea dinaintea examenului. O minte odihnită funcționează mult mai bine.
  2. Pregătește-ți materialele: Verifică dacă ai tot ce îți trebuie pentru examen, cum ar fi instrumentele de scris, trusa de geometrie și cartea de identitate.
  3. Ajungi la timp: Planifică să ajungi la locul examenului pentru a evita stresul suplimentar legat de întârziere. După 8:30 nu mai poți intra în sala de examen.
  4. Fii calm: Încearcă să rămâi calm și să respiri adânc. O atitudine pozitivă poate face o mare diferență.
  5. Citește cu atenție fiecare exercițiu: Înainte de a începe să răspunzi la întrebări, citește cu atenție toate cerințele de pe foaia de examen.
  6. Planifică-ți timpul: Alocă-ți timp pentru fiecare subiect și asigură-te că lași câteva minute la final pentru a-ți verifica răspunsurile:
    • subiectul I ~ 25 min
    • subiectul al II-lea ~ 25 min
    • subiectul al III-lea ~ 1 ora
    • verificare ~ 10 min.

Subiecte și bareme Matematică Evaluare Națională, clasa a VIII-a – 2020-2023

Modele de subiecte la Matematică – Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a 

Subiecte și bareme la Matematică – simulare Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a 

Subiecte și bareme la Matematică – simulări județene Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a

Teste de antrenament la Matematică – Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a

Zece teste de pregătire pentru Evaluarea Națională 2024 de la ”Pauza de Mate”

Conform calendarului examenului de Evaluare Națională 2024, primele rezultate vor fi publicate miercuri, 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.  

  Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.