Evaluare Națională 2024, clasa a VI-a. Elevii au susținut prima probă: Limbă și comunicare. Ce teste au avut de rezolvat

0

EVALUARE NAȚIONALĂ 2024, clasa a VI-a. Elevii claselor a VI-a au susținut marți, 28 mai, proba la Limbă și comunicare din cadrul Evaluării Naționale. Testele primite de elevi au fost publicate pe subiecte.edu.ro. Miercuri se desfășoară a doua probă a evaluării – Matematică și științe ale naturii.

Testele la Limbă și comunicare – Evaluare Națională 2024, clasa a VI-a:

  •  Toate testele de la Evaluarea Națională 2024, clasa a VI-a – Limbă și comunicare – aici.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, Evaluarea Națională la clasa a VI-a va continua miercuri, 29 mai, cu testul la Matematică și științe ale naturii.

  • Vezi teste și modele de teste pentru Evaluarea Națională, clasa a VI-a – aici.

Evaluarea națională pentru elevii claselor a VI-a este organizată la aceeași oră pentru toate unitățile de învățământ din fiecare județ, respectiv București, conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Sălile în care se susţine evaluarea sunt, de regulă, sălile în care elevii clasei îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Durata alocată rezolvării subiectelor este de câte 60 de minute pentru fiecare test. Administratorul de teste la clasă este un cadru didactic care nu predă la clasa respectivă, asistat de un al doilea cadru didactic, care de asemenea nu predă la clasa respectivă.

Testele vor fi corectate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate.

  • Testele la „Limbă şi comunicare” vor fi evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba şi literatura română şi celălalt cu specialitatea limba modernă. În cazul elevilor care au urmat studiile într-o limbă a minorităţilor naţionale, echipa este formată din trei cadre didactice, doi având specializările menţionate anterior, iar al treilea având specialitatea limba şi literatura maternă.
  • Testele la „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” vor fi evaluate de echipe formate din trei cadre didactice, unul cu specialitatea matematică, al doilea cu specialitatea fizică, al treilea cu specialitatea biologie.

Rezultatele individuale obţinute nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune, și prin informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, stabilește metodologia.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.