Broșura pentru admiterea la liceu 2024. Ghidul adresat elevilor de clasa a VIII-a, publicat de inspectoratele școlare județene și București UPDATE

0

ADMITERE LICEU 2024. Inspectoratele școlare județene și Inspectoratul Școlar al Municipiului București au publicat broșura pentru admiterea la liceu în anul școlar 2024-2025. Ghidul admiterii conține specializările de la liceele și colegiile din fiecare județ și din Capitală, numărul de clase și de locuri pentru clasa a IX-a în anul școlar următor, precum și media ultimului admis de anul trecut. 

Inspectoratele școlare au început vineri, 17 mai, să publice broșura admiterii la liceu 2024 după ce Guvernul a adoptat, joi, Hotărârea pentru aprobarea cifrei de școlarizare pentru anul școlar 2024-2025.

Broșura pentru admiterea în învățământul liceal, profesional și dual în anul școlar 2024-2025, publicată pe site-urile inspectoratelor școlare:

Conform calendarului admiterii la liceu 2024, broșura de admitere trebuia postată pe site-urile inspectoratelor școlare județene și ISMB luni, 13 mai. În perioada 13 – 17 mai, broșurile sunt transmise în școli și tot în această perioadă, în fiecare unitate de învăţământ gimnazial și pe site-ul acesteia, se va afișa graficul şedinţelor de completare a opţiunilor de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginți, este programată între 11 și 12 iulie și 15 și 22 iulie. Repartizarea computerizată în licee (prima etapă de admitere, la care participă numai elevii care au susținut Evaluarea Națională) va avea loc pe 24 iulie.

Elevii claselor a VIII-a vor susține Evaluarea Națională 2024 în perioada 25-28 iunie. Rezultatele inițiale vor fi publicate pe 3 iulie, iar cele finale (după contestații) pe 9 iulie.

Calendarul admiterii la liceu 2024

Calendarul complet al admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2024—2025:

Citește și:


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.