Micii artiști din Sibiu organizează „Culorile Copilăriei” de 1 Iunie: ateliere, activități distractive și expoziție cu vânzare de tablouri

0

Uniunea Micilor Artiști Plastici Sibiu, o asociație care reunește copii pasionați de artă, organizează joi, de 1 Iunie, în Piața Mică din Sibiu, evenimentul “Culorile Copilăriei”. Copiii și părinții sunt așteptați să participe la ateliere de desen, pictură și modelaj în lut și să se bucure de activități amuzante și surprize pregătite de micii artiști. În cadrul evenimentului are loc și o expoziție cu vânzare de tablouri realizate de copii.

”Prin acest eveniment, dorim să atragem atenția asupra copiilor talentați și a realizărilor lor și să oferim, în același timp, o atmosferă de relaxare și distracție pentru toți cei prezenți. Copiii sunt toți niște artiști. Pentru ei, desenul reprezintă o modalitate spontană de exprimare, prin folosirea unui limbaj propriu în care important nu este cuvântul, ci forma și culoarea”, se arată într-un comunicat al Uniunii Micilor Artiști Plastici Sibiu. Evenimentul va începe la ora 9.00 și se va încheia la ora 20.00.

Comunicatul integral al Uniunii Micilor Artiști Plastici Sibiu:

Pe 1 iunie Piața Mică devine un curcubeu de artă și creativitate

Și ție îți place să admiri curcubeul după ploaie? În urmă cu un an, Uniunea Micilor Artiști Plastici Sibiu era doar o dorință. Un vis al unor copii pasionați de culoare și artă. O dorință puternică, însă. Ca un curcubeu vibrant care îți captivează atenția și îți trezește emoții deosebite de bucurie.

<Visul lor este ca toți copiii din Sibiu să aibă un spațiu unde să își poată expune operele și îmi doresc ca acest vis al lor să se împlinească>, mărturisea atunci învățătoarea lor, Alina Hoară, de la Liceul de Artă. Și visul lor a devenit realitate. UMAP este pentru copii un curcubeu de creativitate, un loc care ilustrează diversitatea și bogăția imaginației lor.

Joi, 1 iunie, ai ocazia să simți vibrația acestui curcubeu. Vino în Piața Mică, zona Casa Artelor, la evenimentul “Culorile Copilăriei”, organizat de U.M.A.P. Sibiu.

Prin acest eveniment dorim să atragem atenția asupra copiilor talentați și a realizărilor lor și să oferim, în același timp, o atmosferă de relaxare și distracție pentru toți cei prezenți. Copiii sunt toți niște artiști. Pentru ei, desenul reprezintă o modalitate spontană de exprimare, prin folosirea unui limbaj propriu în care important nu este cuvântul, ci forma și culoarea.

Program eveniment: 9.00 – 20.00. Activități:

  • Expoziție cu vânzare de tablouri realizate de copii
  • Ateliere:
    • desen cu culori pe hârtie
    • pictură pe figurine din ipsos
    • pictură pe cartoane pânzate sau pânze pe șasiu
    • tehnici inedite de pictură
    • modelaj în lut
  • Activități amuzante, interactive:
    • desene/ caricaturi la minut, la cererea publicului
    • pictură pe față
    • alte surprize plăcute

Bucură-te de momente de relaxare în familie, încurajând copilul să participe la activitățile pe care le-am pregătit cu multă dragoste și dăruire pentru toți cei care ne trec pragul.

Câteva informații despre primul an al Asociației:

Expoziția fetițelor de acum 1 an în urmă a fost un succes, iar entuziasmul lor și încurajările publicului ne-au determinat pe noi ca părinți să înființăm Asociația UMAP Sibiu și să activăm voluntar în cadrul ei. Între timp ni s-au alăturat noi membri voluntari, iar comunitatea de pe Facebook a crescut de la câteva zeci la câteva sute de membri. După primul eveniment au urmat alte expoziții, concursuri și ateliere la care au participat zeci de copii. Datorită implicării deosebite a membrilor voluntari, la doar 1 an de la idee, asociația se poate mândri că a punctat deja câteva dintre obiectivele asumate.

UMAP a devenit mediul unde copiii pasionați de artă pot derula activități specifice cum ar fi expoziții, schimburi de idei, concursuri, ateliere la care copiii pot fi participanți sau chiar organizatori etc.

Pe viitor avem în vedere găsirea unui spațiu permanent în care să se desfășoare cât mai multe ateliere, să invităm artiști locali care să împărtășească copiilor experiența și tehnicile lor, organizarea de tabere cu tematici specifice, crearea unei galerii online în care copiii talentați să poată fi promovați etc. Încurajăm pe toți cei interesați să se alăture acestei comunități minunate, pentru ca împreună să asigurăm copiilor noștri un cadru potrivit în care să-și dezvolte abilitățile creative. Președinte U.M.A.P. Sibiu, Eduard Brumă”

Sursa foto: Uniunea Micilor Artiști Plastici Sibiu/ prof. Alina Hoară

Citește și: Cinci eleve de clasa a IV-a, pasionate de pictură, organizează o expoziție cu vânzare. Marea lor dorință: înființarea „Uniunii micilor artiști plastici din Sibiu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.