Evaluarea Națională de la clasa a VI-a, amânată din nou: 12 iunie – Limbă și comunicare, 13 iunie – Matematică și științe ale naturii

0
Foto: unsplash.com

Evaluarea Națională de la clasa a VI-a va avea loc în ultima săptămână de școală. Ministerul Educației a modificat din nou calendarul, din cauza grevei din învățământ. Astfel, elevii de clasa a VI-a vor susține evaluarea la Limbă și comunicare pe 12 iunie, iar la Matematică și științe ale naturii pe 13 iunie.

UPDATE Ordinul prin care este modificat calendarul Evaluării Naționale 2023 – clasa a VI-a a fost publicat în Monitorul Oficial:

Ministerul Educației a anunțat, luni, că a trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023.

Astfel, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 12 iunie – Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie – Matematică și științe ale naturii.

Este a doua oară când Ministerul Educației schimbă calendarul Evaluării Naționale de la  clasa a VI-a, pe fondul grevei generale din învățământ. Inițial, testările erau programate pe 24 și 25 mai, iar săptămâna trecută au fost amânate pentru zilele de 30 mai și 31 mai.

Noul calendar al Evaluării Naționale 2023, clasa a VI-a, aprobat de Ministerul Educației:

  • 12 iunie 2023: Limbă şi comunicare

  • 13 iunie 2023: Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Teste și modele de teste Evaluarea Națională, clasa a VI-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2022, clasa a VI-a

  • Toate testele de la Evaluarea Națională 2022, clasa a VI-a, le găsiți aici.

Teste administrate la Evaluarea Națională 2021, clasa a VI-a

  • Toate testele de la Evaluarea Națională 2021, clasa a VI-a – aici.

Modele de teste Evaluarea Națională 2020, clasa a VI-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2019, clasa a VI-a

Modele de teste Evaluarea Națională, clasa a VI-a

  • Alte teste și modele de teste pot fi descărcate de aici și aici.

Citește și: Profesorii din Buzău, afiliați sindicatelor, boicotează Evaluarea Națională de la clasa a VI-a: ”Suntem în grevă. Nu vom intra la clasă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.