Evaluarea Națională la clasa a VI-a se amână pentru săptămâna viitoare: 30 mai – Limbă și comunicare, 31 mai – Matematică și științe ale naturii

0

Ministerul Educației a anunțat, marți, că Evaluarea Națională la clasa a VI-a va avea loc săptămâna viitoare. Decizia a fost luată în contextul grevei generale declanșate luni, 22 mai, de sindicatele din educație. Elevii claselor a VI-a ar fi trebuit să susțină evaluarea miercuri, 24 mai, și joi, 25 mai.

Ministerul Educației a anunțat că a modificat calendarul Evaluării Naționale la clasa a VI-a. Astfel, potrivit noului calendar, elevii de clasa a VI-a vor susține evaluarea săptămâna viitoare, în zilele de 30 și 31 mai.

UPDATE Ordinul prin care a fost modificat calendarul Evaluării Naționale 2023 pentru elevii de clasa a VI-a a fost publicat în Monitorul Oficial.

”A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023.

Astfel, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai (Limbă și comunicare), respectiv 31 mai (Matematică și științe ale naturii)”, a transmis Ministerul Educației.


Noul calendar al Evaluării Naționale 2023, clasa a VI-a:

  • 30 mai 2023: Limbă şi comunicare

  • 31 mai 2023: Matematică şi Ştiinţe ale naturii


Elevii claselor a VI-a ar fi urmat să susțină Evaluarea Națională miercuri, 24 mai, la Limbă şi comunicare și joi, 25 mai, la Matematică şi Ştiinţe ale naturii, conform calendarului inițial aprobat de Ministerul Educației.

  • Teste și modele de teste pentru Evaluarea Națională, clasa a VI-a, puteți descărca de aici.

Greva generală din învăţământ a fost declanşată luni, 22 mai, când peste 150.000 de cadre didactice şi circa 70.000 personal didactic auxiliar şi nedidactic au recurs la această formă de protest. Protestul continuă și marți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.