Evaluarea Națională la clasa a II-a va începe pe 9 mai. Modele de teste la Limba română – Scris, Limba română – Citit și Matematică

0

EVALUARE NAȚIONALĂ 2023, clasa a II-a. Elevii claselor a II-a vor susține, în perioada 9 – 12 mai, Evaluarea Națională (EN II). Marți, 9 mai, ei vor avea testarea la Limba română/Limba maternă – Scris, pe 10 mai la Limba română/Limba maternă – Citit, pe 11 mai la Matematică, iar pe 12 mai se va desfășura testarea la Limba română pentru minorităţile naționale – Scris și Citit.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, testările au loc în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei unităţi de învăţământ.

Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 30 de minute pentru fiecare test, iar responsabilitatea administrării la clasă a EN II aparţine administratorului de test – învăţătorul, institutorul sau profesorul pentru învăţământul primar de la clasă.

Rezultatele obţinute de elevi la Evaluarea Națională nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

”Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin: a) elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune; b) informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, se arată în metodologie.

Teste și modele de teste Evaluarea Națională, clasa a II-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2022, clasa a II-a

  • Toate testele le găsiți aici.

Teste administrate la Evaluarea Națională 2021, clasa a II-a

  • Toate testele le găsiți aici.

Modele de teste Evaluarea Națională 2020, clasa a II-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2019, clasa a II-a

Teste administrate la Evaluarea Națională 2018, clasa a II-a

Modele de teste Evaluarea Națională, clasa a II-a

  • Alte modele de teste/teste pot fi descărcate de aici și aici.

Calendarul Evaluării Naționale 2023, clasa a II-a: 

  • Scris — Limba română — 9 mai 2023
  • Scris — Limba maternă — 9 mai 2023
  • Citit — Limba română — 10 mai 2023
  • Citit — Limba maternă — 10 mai 2023
  • Matematică — 11 mai 2023
  • Scris-Citit — Limba română pentru minoritățile naționale — 12 mai 2023

Citește și: Calendarul evaluărilor naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, în anul școlar 2022—2023. În ce perioade vor susține elevii testele – document

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.