„Școala de Poveste”: Două săli de clasă de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din București, transformate în spații de învățare prietenoase

0
Sursa foto: Facebook/ Asociatia ZI de BINE

Asociația Zi de Bine va derula în luna aprilie, la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din București, proiectul „Școala de Poveste”, în care vor fi reamenajate două săli de clasă: una dintre ele va fi renovată și dotată cu tablă inteligentă, cealaltă va fi transformată într-un spațiu nonformal, multifuncțional, unde elevii școlii vor putea participa la diferite activități.

Potrivit Asociației, proiectul „Școala de Poveste” va începe cu amenajarea unei săli nonformale în care elevii, alături de profesori, vor putea desfășura ateliere antibullying, întâlniri ale clubului de șah sau activități creative și lecții remediale. Totodată, una dintre sălile de curs va fi renovată, mobilierul va fi înlocuit, iar clasa va fi dotată cu tablă inteligentă.

„Luna aprilie o dedicăm în totalitate școlii, locul în care ne-am petrecut de fapt copilăria, am împărțit sendvișurile și gândurile, am ascultat pentru prima oară o formație nouă, unde am învățat ce e aia îndrăgosteală, și unde am visat cu ochii deschiși. Acum, ne dorim să le oferim ocazia copiilor să facă toate aceste lucruri într-un spațiu deschis, creativ și colorat, care să le provoace imaginația”, spun Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele asociației, potrivit unui comunicat de presă.

Asociația Zi de Bine precizează că a mai fost implicată în proiecte educaționale, ”de la laboratoare de informatică sau robotică, până la centre comunitare, clase în aer liber sau săli de sport”, prin care ”și-a propus să ofere copiilor spații prietenoase, care să le ofere o stare de bine și să-i încurajeze să vină la școală”.

Tribuna Parc, un proiect derulat de Asociația Zi de Bine și Asociația De-a Arhitectura, la școala din Cornești, comuna Miroslava, județul Iași. Sursa foto: Facebook/ Primăria Comunei Miroslava

“La Școala 36 se sună clopoțelul pentru 900 de copii. Oricât am încerca, tot timpul e ceva de reparat, schimbat, îmbunătățit. Ne bucurăm ca în acest proces să-i avem parteneri pe cei de la Asociația Zi de Bine. Începem prin a renova și mobila prietenos o clasă în care se învață în două schimburi, iar ideea unei săli nonformale ne-a făcut pe toți curioși. E gândită ca un spațiu în care se pot desfășura diverse activități pentru elevi, profesori, părinți: ore de consiliere individuală, grupuri de învățare, ateliere pentru copii și părinți. Abia așteptăm să o vedem gata”, a declarat și directorul Școlii Gimnaziale ”Ionel Teodoreanu”, Gina Badea.

Școala bucureșteană are în total 39 de clase, cu până la 30 de elevi în fiecare clasă, și a fost reabilitată ultima dată în anul 2004. ”În tot acest timp, 1800 de picioare au străbătut aproape zi de zi clasele, laboratoarele, holurile și sala de sport. Școala are nevoie așadar de o împrospătare, iar o echipă de arhitecți a proiectat spațiile creativ, atenția fiind îndreptată la nevoile copiilor”, mai transmite Asociația Zi de Bine. Asociația este susținută în acest proiect de Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin, care vor oferi 40.000 de euro.


Asociația Zi de Bine mai menționează că toți cei care doresc să susțină proiectele desfășurate de organizație o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, fie prin donarea zilei de naștere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirecționa, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit către o cauză socială. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.