Călătorii gratuite cu trenul în Europa pentru tinerii de 18 ani din România, prin programul DiscoverEU. Înscrierile se fac până pe 29 martie

0
Sursa foto: Facebook/ Discover EU

Comisia Europeană a lansat, miercuri, 15 martie, runda de înscrieri de primăvară DiscoverEU, în cadrul căreia 35.000 de tineri vor primi un permis gratuit de călătorie de cale ferată cu care pot explora Europa, a anunţat Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Înscrierile au loc până pe 29 martie și pot aplica tinerii de 18 ani, născuți în perioada 1 iulie 2004 – 30 iunie 2005.

Runda de înscrieri a început miercuri, 15 martie, la ora 12:00 şi se va încheia pe 29 martie, la ora 12:00. Pentru a putea câştiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitaţi să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări şi la încă o întrebare suplimentară (drept criteriu de departajare în caz de scoruri egale), informează Agerpres.

Candidaţii selectaţi, născuţi în perioada 1 iulie 2004-30 iunie 2005, vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 15 iunie 2023 şi 30 septembrie 2024. Runda de înscrieri este deschisă candidaţilor din Uniunea Europeană şi din ţările terţe asociate la programul Erasmus+, precum Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia.

Potrivit informațiilor publicate pe Portalul european pentru tineret, participanții selectați vor primi un card european de tineret DiscoverEU, care le va permite să beneficieze de reduceri la vizite culturale, activități de învățare, sport, transport local, cazare, masă etc.

DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care le dă posibilitatea tinerilor de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe de învățare. ”Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Ai la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie”, se arată pe Portalul european pentru tineret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.