Cursuri gratuite de pregătire pentru Bacalaureat, la Universitatea Transilvania din Braşov – română, matematică și informatică

0
Sursa foto: Facebook/ Universitatea TRANSILVANIA din Brasov

Cadrele didactice de la Universitatea Transilvania din Braşov susțin, începând din această lună, cursuri gratuite de pregătire pentru examenul de Bacalaureat, la limba şi literatura română, matematică şi informatică.

”Și în acest an venim în întâmpinarea elevilor din clasele a XI-a și a XII-a și vom susține gratuit ore de pregătire la trei materii: Limba și literatura română, Matematică și Informatică. Orele sunt susținute de cadre didactice universitare, de la Facultatea de Matematică și Informatică și de la Facultatea de Litere din cadrul UNITBV”, se arată pe site-ul Universității.

Cursurile de matematică vor începe pe 15 martie, se vor desfășura online și vor aborda noțiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie şi geometrie.

Orele de pregătire la informatică vor viza noțiuni de algoritmi, grafuri, vectori şi matrici, dar şi variante de probleme. Cursurile de informatică vor începe pe 16 martie.

La limba şi literatura română, cursurile au început pe 10 martie, sunt organizate fizic și urmăresc să îi învețe pe elevi cum să analizeze stilistic textele literare şi nonliterare şi cum să utilizeze corect şi adecvat limba română în diferite situații de comunicare. De asemenea, cursurile de pregătire la limba şi literatura română sunt axate şi pe înțelegerea articulată și descrierea în concepte clare a operelor marilor clasici, poeților canonici şi prozatorilor interbelici.

  • Programul orelor de pregătire la matematică este disponibil AICI. Cursurile se vor desfășura online.
  • Programul orelor de pregătire la informatică este disponibil AICI. Cursurile se vor desfășura online.
  • Programul tuturor activităților la limba română este disponibil AICI. Cursurile se desfășoară fizic, în corpul T, Aula NT.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.