Admiterea la liceu 2023. Modelul fișei de înscriere pentru admiterea în clasa a IX-a, învățământul liceal – document

0

ADMITERE LICEU 2023. Ministerul Educației a transmis către inspectoratele școlare o adresă cu modelul fișei de înscriere pentru admiterea în clasa a IX-a, în anul școlar 2023-2024. Admiterea la liceu se va face în acest an pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, fără a se mai lua în calcul media claselor V-VIII. Aceasta din urmă va constitui doar unul dintre criteriile de departajare în cazul în care doi candidați au medii de admitere egale.

Potrivit calendarului admiterii 2023, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginți, vor completa opțiunile în fișele de înscriere în perioada 6-7 iulie și 10 – 17 iulie 2023.

Modelul fișei de înscriere pentru admiterea în clasa a IX-a, în anul școlar 2023-2024 :

Conform ordinului ministrului Educației prin care s-a aprobat calendarul admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023—2024, ”media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională”. Repartizarea computerizată va avea loc pe 19 iulie 2023.

În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:

  • a) nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale;
  • b) nota obținută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naționale;
  • c) nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale;
  • d) media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a.

În situația în care la o unitate de învățământ, pe ultimul loc, există candidați cu opțiunea exprimată pentru acea unitate școlară și care au mediile de admitere, precum și toate mediile egale, menționate la criteriile de departajare atunci toți acești candidați sunt declarați admiși la opțiunea solicitată.

 

Sursă document: ISJ Constanța

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.