Noul Bacalaureat va avea „o probă complementară, de competențe de bază”, a anunțat Ligia Deca. Notarea se va face pe sistem „admis/respins”

0

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, luni, că noul examen de Bacalaureat va avea o probă complementară care vizează competențe de bază, iar notarea se va face pe sistem ”admis/respins”. Potrivit ministrului, elevii de la Uman vor susține această probă la matematică sau științe ale naturii, iar cei de la Real, la alegere, între istorie, logică, filosofie sau psihologie. Ligia Deca a mai spus că probele de evaluare a competențelor lingvistice (două limbi străine), a competențelor digitale și proba complementară vor putea fi susținute încă din timpul anului școlar.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a prezentat, luni, într-o conferință de presă, proiectele legilor educației. Declarațiile ministrului în ceea ce privește noua formulă de Bacalaureat, prevăzută în proiectul legii învățământului preuniversitar:

  • Examenul de Bacalaureat se pliază pe fiecare profil. Vom avea BAC-ul tehnologic.
  • Rămânem cu două probe de competențe lingvistice, limbă străină 1, limbă străină 2, tocmai pentru a crește potențialul de angajare și adecvarea absolvenților pentru societatea viitorului.
  • Ce avem în plus față de formula de acum este o probă complementară, de competențe de bază, care pentru profilul Uman va fi la matematică sau științe ale naturii, pentru profilul Real – o probă la alegere pentru disciplinele socio-umane: istorie, logică, filosofie, psihologie. Fiind vorba de competențe de bază, nu avansate, notarea se va face pe sistem admis/respins.
  • Important: în sesiunile de vară-toamnă, elevii vor avea mai puține discipline de examen pentru că probele de competențe lingvistice pentru limba 1, limba 2, probele de competențe digitale și proba de competență complementară se pot da încă din timpul anului școlar.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.