Ziua Națională a Lecturii – miercuri, 15 februarie. Ministrul Educației: „În timpul programului școlar, elevii vor fi încurajați să prezinte cartea preferată”

0
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Educației

De Ziua Națională a Lecturii, sărbătorită pe 15 februarie, cadrele didactice vor organiza activități de promovare a lecturii și îi vor încuraja pe elevi să vină la școală cu cartea preferată, să citească din ea și să discute pe marginea ei, a transmis, vineri, ministrul Educației, Ligia Deca.

„Pentru marcarea zilei de 15 februarie, Ziua Națională a Lecturii, invităm cadrele didactice din toate unitățile de învățământ să organizeze activități de promovare a lecturii în rândul antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor. În timpul programului școlar, elevii vor fi încurajați să prezinte cartea preferată, să citească din ea și să discute pe marginea ei. Copiilor din ciclul antepreșcolar/preșcolar cadrele didactice le vor citi cărți potrivite vârstei”, precizează ministrul Educației, într-un comunicat de presă.

Ligia Deca îi îndeamnă totodată pe profesori să organizeze și alte activități de promovare a lecturii, în afara zilei de 15 februarie, precum desfășurarea unor cluburi de lectură sau întâlniri cu scriitori, traducători și ilustratori.

”Vă încurajăm ca activitățile din data de 15 februarie să fie precedate sau urmate și de alte inițiative: cluburi de lectură organizate pentru elevi și împreună cu aceștia; întâlniri cu scriitori, traducători și ilustratori; ateliere de scriere creativă și/sau ilustrare de carte; vizite și/sau activități organizate la bibliotecă sau librărie, inclusiv prezentări ale serviciilor oferite de bibliotecile locale, județene și/sau metropolitane; expoziții cu desene ale personajelor preferate; discuţii despre drepturile de autor; expoziții de carte organizate cu sprijinul editurilor și librăriilor”, spune Ligia Deca.

În continuarea mesajului, ministrului Educației afirmă că ”Ziua Națională a Lecturii ne oferă un prilej bun să reiterăm importanța cărților în viața noastră și să inițiem împreună obiceiuri de lectură, atât de necesare copiilor și tinerilor noștri”.

”Să nu uităm că fiecare zi este potrivită pentru a descoperi o carte. Copiii, tinerii și adulții au nevoie de rutina lecturii pentru a se bucura de beneficiile ei. În spatele fiecărui cititor pasionat se află un părinte, un cadru didactic, un bibliotecar sau o altă persoană pricepută să călăuzească copiii și tinerii în lumea cărților. Fiți alături de noi, împreună putem crește viitoarele generații de cititori! Vă invităm să promovați, în presa locală și pe rețele de socializare, activitățile organizate de dumneavoastră. Motto-ul anului acesta este: Citim zi de zi (#citimZideZi)”, a mai transmis Ligia Deca.

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Educației

Ziua Națională a Lecturii a fost sărbătorită pentru prima dată anul trecut. Ministrul Educației de la acea vreme, Sorin Cîmpeanu, decidea ca programul să fie modificat în toate școlile, astfel încât în fiecare clasă să se citească timp de 15 minute.

Citește și: Ziua Națională a Lecturii. Ministrul Educației: Marți, 15 februarie, învățătorii și profesorii vor organiza activități de lectură. Timp de 15 minute, elevii vor citi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.