Grădiniță smart, inaugurată la Ciugud. Printre dotări, un proiector care transformă podeaua clasei într-un spațiu interactiv de învățare FOTO

0
Sursa foto: Facebook/Primăria comunei Ciugud

În comuna Ciugud, județul Alba, unde există prima școală smart din mediul rural, a fost inaugurată zilele trecute ”Grădinița Viitorului”. O grădiniță modernă, cu dotări de ultimă oră, printre care se regăsește și un proiector smart care transformă podeaua clasei într-un spațiu interactiv de învățare. Tehnologia este folosită însă cu moderație în procesul educațional, spun reprezentanții administrației locale, copiii fiind încurajați mai mult spre joc, experimentare, învățare practică sau dezvoltarea deprinderilor.

Noua grădiniță este construită în zona de dezvoltare economică a comunei și reprezintă un nou concept în România, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Ciugud.

”Astfel, <Grădinița Viitorului> înseamnă folosirea celor mai moderne tehnologii pentru asigurarea confortului copiilor în timpul petrecut la grădiniță. Totuși, în procesul educațional, folosim tehnologia cu moderație, copiii fiind încurajați mai mult spre joc, experimentare, învățare practică sau dezvoltarea deprinderilor.

În educația timpurie evităm, pe cât posibil, folosirea ecranelor și tabletelor în activitățile cu copiii. Utilizăm, în schimb, soluții educaționale dedicate, cum ar fi proiectorul smart care transformă podeaua clasei într-un spațiu interactiv de învățare sau vizualizatorul Elmo care îi poartă pe micuți în lumea cunoașterii și explorării”, arată sursa citată.

Potrivit alba24.ro, grădinița are multiple dotări, de la jocuri interactive, proiectoare pentru podea, săli pentru fiecare grupă, cabinet medical, băi adaptate special pentru copii și, nu în ultimul rând, un spațiu de joacă interior, unde cei mici pot fi supravegheați de pe holuri.

Totodată, grădinița are sisteme inteligente de reducere a consumurilor: lumina și căldura se adaptează singure grație unor senzori, iar atunci când concentrația de dioxid de carbon crește, educatoarele primesc o notificare pe telefon.

Grădinița a costat aproximativ 1,6 milioane de euro, banii provenind din fonduri europene și de la bugetul local. Aceasta va putea găzdui 180 de copii.

Sursa foto: Facebook/Primăria comunei Ciugud

 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.