Ilinca Nistor, elevă la liceul din Săveni: „Cred că fiecare profesor are ceva special, minunat și unic. Eu vreau să devin profesor, acesta este visul meu”

0

CEI MAI BUNI PROFESORI  Ilinca-Florentina Nistor este elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni, județul Botoșani, și ne invită să-i cunoaștem pe oamenii care ”i-au schimbat viața și care îi luminează calea spre o lume mai bună”. ”Cadrele didactice care mi-au câștigat încrederea și admirația prin felul lor de a fi”, ne-a scris Ilinca.

”Mai întâi aș vrea să încep cu fosta mea dirigintă de la Școala Gimnazială ”Aristotel Crîșmaru” Drăgușeni, doamna Onofrei Claudia Marinela, cea care mi-a deschis frumoasa taină a pedagogiei. O persoană simplă, dar în același timp extraordinară, cu o ambiție de fier și mii de încurajări pentru elevii săi. Dumneaei m-a ajutat mereu, mai ales în situațiile dificile, fiind ca o mamă pentru mine.

Apoi, celei mai bune profesoare de franceză, Timofte-Blîndu Mădălina, îi aduc laude și mulțumiri. Nu numai lecțiile de franceză îmi sunt de folos, dar și cele de viață. Extraordinară, dar și foarte frumoasă, m-a îndrumat de-a lungul gimnaziului. Îmi este foarte dor de ea.

Acum, ajunsă în clasa a IX-a, am descoperit alți profesori. Deși nu ne cunoaștem de mult timp, doamna Popovici Anca mi-a atras simpatia din prima clipă. Are un stil aparte de a preda și de aceea ador orele de engleză, le iubesc! Dumneaei este mereu elegantă și cu vorbele atent pregătite, dar mai ales este foarte drăguță. Mă bucur că este profesoara mea.

Cred că fiecare profesor are acel ceva special, minunat și unic. Eu vreau să devin profesor, acesta este visul meu, iar datorită acestor persoane incredibile cred în mine și în ceea ce pot face. Sincer, îmi este drag de fiecare profesor care își dedică timpul și sufletul pentru elevi. Ei sunt cu adevărat exemple de urmat și țin să le mulțumesc tuturor.

Cuvintele mele nu pot dovedi nici pe jumătate valoarea dumnealor, însă sper ca mesajul meu și admirația pe care le-o port să fie transmise mai departe. Le transmit mult respect creatorilor de genii.”

Sursa foto: Arhiva personală – Nistor Ilinca-Florentina

CEI MAI BUNI PROFESORI SparkNews.ro a publicat, în decembrie anul trecut, o serie de articole dedicate celor mai buni profesori, lansându-vă provocarea de a ne scrie despre ei – articolele sunt AICI. Continuăm să publicăm poveștile voastre și așteptăm să ne scrieți la adresa de e-mail stiri@sparknews.ro sau într-un mesaj pe pagina de Facebook SparkNews.ro, trimițându-ne și câteva imagini, în măsura în care este posibil.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.