Elevii români au obținut șase medalii – o medalie de argint și cinci medalii de bronz – la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori 2022

0
Sursa foto: edu.ro

Lotul de juniori al României și-a trecut în palmares șase medalii (o medalie de argint și cinci medalii de bronz) la a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe (IJSO), desfăşurată în perioada 2 – 12 decembrie, la Bogota (Columbia), informează Ministerul Educației.

Medalia de argint a fost obținută de Ioana Stănoiu, elevă la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de bronz au fost adjudecate de elevii:

  • Natalia Raț (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București)
  • Vlad-Dorian Vulpe (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu)
  • Mario-Cristian Scurtu (Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu)
  • Vladimir Nicolae (Colegiul Național „George Coșbuc” din București)
  • Andrei-Casian Niculăesa (Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani).

Lotul olimpic de juniori a fost coordonat și însoțit de Daniela Bogdan, profesor la Colegiul Național „Sf. Sava” din București (responsabilă pentru disciplina chimie), Victor Păunescu, profesor la Colegiul Național „Octav Onicescu” din București (responsabil fizică) și George-Alexandru Croitoru, profesor la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București (responsabil biologie).

Sursa foto: edu.ro

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori este o competiție de știință ce se adresează elevilor cu vârste de 15 ani sau mai puțin la data de 31 decembrie a anului în care participă și este structurată pe trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi), cu subiecte din chimie, fizică și biologie.

Aceste probe includ teste provocatoare pe subiecte de știință, atât sub formă de întrebări teoretice, cât și ca sarcini practice. Testele sunt concepute pentru a aborda înțelegerea conceptelor de către elevi și capacitatea acestora de a aplica concepte în situațiile descrise în teste.

La ediţia din acest an au participat circa 300 de concurenți din 50 de ţări.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.