Profesorii din România vor participa la TALIS 2024, a anunțat ministrul Educației. Decizia a fost adoptată de Guvern

0
Foto: pixabay.com

România va participa la TALIS 2024, studiul internaţional privind procesul de predare-învăţare (Teaching and Learning International Survey) pentru profesori şi directori de şcoli, dezvoltat de OCDE, a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Conform ministrului, decizia a fost adoptată în ședința de miercuri a Guvernului. ”TALIS (Teaching and Learning International Survey) este conceput ca o succesiune de studii internaţionale comparative, iniţiate de către OCDE, cu scopul de a oferi indicatori internaţionali robuşti şi de a susţine politicile educaţionale relevante pentru profesorii şi pentru procesul de predare-învăţare din ciclul gimnazial.

Participarea României la runda TALIS 2024 este foarte importantă din perspectiva analizei sistemice, prin colectarea informaţiilor directe privind dezvoltarea profesională a profesorilor, practicile de instruire, convingerile şi atitudinile cadrelor didactice, evaluarea profesorilor şi feedbackul, leadershipul şcolii etc.”, a scris Ligia Deca într-o postare pe Facebook.

Ministrul Educației a mai precizat că ”TALIS ajută factorii de decizie în politici publice să revizuiască și să dezvolte politici care promovează profesia didactică și cele mai bune condiții pentru un proces de predare-învățare incluziv de calitate”.

”Totodată, îi ajută pe profesori, pe directorii școlilor și pe ceilalți actori educaționali să discute practicile existente și să găsească modalități de îmbunătățire a acestora. Un pas important, pe care îl susțin cu toată încrederea”, a arătat Ligia Deca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.