Istoria Revoluţiei din 1989, disciplină opțională pentru elevii din ultimul an de liceu. Legea a fost promulgată de președinte

0

Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a vor putea studia opționalul „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, iar până la începutul anului școlar 2023 – 2024, Ministerul Educației va emite ordinul cu privire la introducerea disciplinei, programa școlară, manualele și materialele didactice ce vor fi folosite. 

Șeful statului a promulgat, vineri, legea privind introducerea în curriculumul la decizia școlii, la clasa a XII-a/a XIII-a din învățământul liceal, a disciplinei opționale „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”.

Potrivit actului normativ, adoptat în octombrie de parlamentari, programa școlară, manualele, materialele didactice și metodologiile specifice pentru această disciplină vor fi elaborate de Ministerul Educației, în urma consultărilor cu reprezentanți ai organizațiilor de revoluționari, ai Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 sau ai altor instituții asociative reprezentative pentru revoluționarii din Decembrie 1989, și vor fi aprobate prin ordin al ministrului Educației.

Cadrele didactice care predau disciplina „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România” pot beneficia de pregătire profesională și cursuri de perfecționare de specialitate în cadrul cursurilor universitare specializate.

”Până la începutul anului școlar 2023 – 2024, Ministerul Educației va emite ordinul de ministru cuprinzând decizia de introducere a disciplinei, dar și cu privire la programa școlară, manualele, materialele didactice și metodologiile specifice pentru disciplina <Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România>, aferente curriculumului la decizia şcolii, ce va fi adoptată şi publicată de Ministerul Educaţiei”, mai stabilește legea.

Legea aprobată de Parlament și promulgată de președinte

Citește și: Trei opționale pentru elevii de liceu. Programele școlare, aprobate prin ordin de ministru, se aplică din anul școlar 2022-2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.