Un elev olimpic merge în școlile de la sat și le vorbește copiilor despre astronomie: „Am crescut în mediul rural şi am observat situaţia copiilor de acolo”

0
Adrian Ţiripa, olimpic la fizică, astronomie şi astrofizică. Sursa foto: Facebook/ Rotary Club Braila

Adrian Ţiripa, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila, olimpic la fizică, astronomie şi astrofizică, a demarat un proiect prin care aduce astronomia mai aproape de elevii din mediul rural, relatează Agerpres.

Prin proiectul intitulat „Astronomie pentru toţi”, Adrian Ţiripa îşi propune să ajungă în toate cele 40 de comune din judeţul Brăila, pentru a le vorbi copiilor despre astronomie, un domeniu de care este pasionat încă din copilărie.

Până în prezent, tânărul s-a întâlnit cu elevi din nouă comune brăilene, respectiv Siliştea, Romanu, Gemenele, Tudor Vladimirescu, Vădeni, Cazasu, Tichileşti, Chiscani şi Unirea.

Sursa foto: Facebook/ Rotary Club Braila

Am crescut în mediul rural şi am observat cu propriii mei ochi situaţia copiilor de acolo. Problemele sunt profunde şi cunoscute de noi toţi, însă încerc să contribui şi eu cu ce pot pentru a schimba, chiar şi infinitezimal, perspectiva acelor elevi. Visez ca măcar unul, dintre zecile sau sutele de copii prezenţi, să realizeze că, prin găsirea unei pasiuni şi muncă pentru aceasta, îşi poate atinge chiar şi cele mai nesperate aspiraţii, iar educaţia este cea care îl poate îndruma către un trai mai bun”, spune Adrian.

Citește și: INTERVIU Adrian Ţiripa, olimpicul care explică astronomia copiilor de la sat: „Mă consider un norocos și vreau să întorc acest noroc. Încerc să ajut”

Sursa foto: Facebook/ Rotary Club Braila

Olimpicul este susţinut în eforturile sale de Rotary Club Brăila şi de Asociaţia Brăileană pentru Educaţie Civică -ABEC.

Adrian Ţiripa a obţinut, în 2019, medalia de argint şi diploma specială pentru cel mai bun rezultat la proba observaţională la Olimpiada Internaţională de Astronomie, iar în 2021 medalia de bronz la categoria seniori la Olimpiada Internaţională de Astronomie în format online (IRAO 2021), organizată de Observatorul Astronomic INAF-Brera Italia.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.