Bursele stART pentru liceenii pasionați de muzică, pictură, fotografie sau vlogging. Înscrierile se fac până pe 30 octombrie

0

Liceenii pasionați de pictură, desen, muzică, scriere creativă, fotografie sau vlogging se pot înscrie la cea de-a opta ediție a programului Burselor stART, organizat de Școala de Valori. Vor fi acordate 30 de burse, fiecare în valoare de 6.000 de lei, în perioada ianuarie-decembrie 2023. Elevii pot aplica pentru obținerea unei burse până la data de 30 octombrie.

”Au început înscrierile pentru cea de-a 8-a ediție a programului Bursele stART, dezvoltat de Școala de Valori în parteneriat cu Provident Financial România, cu sprijinul Ministerul Educaţiei. Cei 30 elevi de liceu care își dovedesc talentul și pasiunea pentru pictură, desen, muzică și artele viitorului (vlogging, scriere creativă sau fotografie) care vor fi selectați vor câte o bursă individuală, cu valoarea de 6.000 de lei, pentru a investi în echipamente sau cursuri necesare pentru a-și dezvolta aptitudinile artistice”, se precizează într-un comunicat de presă.

De asemenea, arată sursa citată, pe tot parcursul anului 2023, bursierii vor participa și la Academia Burselor stART, prin care beneficiază de sesiuni de mentorat și coaching, ateliere de dezvoltare personală și cursuri de educație financiară oferite de specialiști, profesori sau artiști: ”Astfel, Școala de Valori le oferă deschiderea și sprijinul de care au nevoie pentru a-și transforma harul într-o meserie.”

Pentru a fi eligibili pentru una dintre bursele stART, elevii de liceu trebuie să fie înscriși la o instituție de învățământ din România. Pentru înscriere, aceștia trebuie să prezinte un portofoliu prin care să demonstreze că au talent la desen, pictură, muzică, scriere creativă, fotografie și vlogging. Bursele vor fi acordate pe perioada unui an calendaristic, în perioada ianuarie-decembrie 2023.

Elevii pot aplica pentru a obține o bursă accesând platforma scoaladevalori.ro/bursele-start/. Pe lângă formularul de înscriere, tinerii trebuie să încarce pe platformă și un portofoliu care să conțină lucrările lor reprezentative. Portofoliile pot fi depuse până pe 30.10.2022.

Prin programul bursele stART sunt puse la dispoziția elevilor 30 de burse, împărțite în funcție de aria de activitate astfel:

  • 10 burse pentru domeniul muzică (în valoare de 6.000 de lei/an fiecare);
  • 10 burse pentru domeniile pictură și desen (în valoare de 6.000 de lei/an fiecare);
  • 10 burse pentru artele viitorului: scriere creativă, fotografie sau vlogging (în valoare de 6.000 de lei/an fiecare).

Lansat în 2014, programul Bursele stART a sprijinit peste 260 de liceeni care au investit bursele în echipamentele de care aveau nevoie, în instrumente, în cursuri sau în taxele de participare la competițiile de profil, care i-au dus cu un pas mai aproape de a-și transforma talentul într-o carieră.

„În cele 8 ediții ale programului bursele stART, am avut ocazia să întâlnim sute de tineri talentați. Mulți dintre ei au găsit în artă un refugiu, mai ales în contextul în care majoritatea provin din familii modeste sau chiar monoparentale. Sprijinul financiar și sesiunile de mentorat pe care le câștigă prin forțe proprii le dau încrederea de care au nevoie pentru a se concentra asupra unuia dintre cele mai importante obiective din viața lor: clădirea unei cariere. Suntem onorați să fim alături de ei în această etapă și ne bucurăm că acest program de burse reușește să răspundă nevoilor pe care le au artiștii la început de drum,” spune Dragoș Belduganu, manager colaborări instituționale și internaționale Școala de Valori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.