Aplicație gratuită de citit pentru copii, lansată în România. Cărțile digitale pot fi descărcate în biblioteca virtuală și apoi citite fără conexiune la internet

0

O aplicație gratuită de citit pentru copii a fost lansată oficial în România de către NABU, UiPath Foundation și OvidiuRO. Aplicația NABU se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani și conține peste 100 de cărți bilingve în română – engleză. De asemenea, aceasta cuprinde cărți în limba ucraineană pentru copiii refugiați din Ucraina.

”Aplicația NABU este gratuită și funcționează chiar și cu o viteză mică a internetului, fără a necesita un smartphone performant. În plus, cărțile digitale pot fi descărcate în biblioteca virtuală și apoi citite fără conexiune la internet. Prin intermediul aplicației, cele trei organizații partenere își propun să contribuie la eradicarea crizei globale a alfabetizării, astfel încât fiecare copil să-și atingă potențialul maxim”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, cărțile disponibile în aplicație, de la texte și până la ilustrații, sunt special concepute pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani. După descărcarea aplicației, aceștia au acces la peste 100 de cărți bilingve în română – engleză, organizate pe niveluri de fluență la citit, ce conțin subiecte actuale și relevante într-o societate multiculturală. Până la finalul anului, numărul cărților disponibile copiilor și familiilor lor va ajunge la aproximativ 160. Există, de asemenea, o colecție de 40 de cărți în limba ucraineană, special concepută pentru a veni în sprijinul copiilor refugiați din Ucraina.

NABU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play. România este a cincea țară în care aplicația este lansată.

Înainte de lansarea oficială, aplicația a fost promovată de către OvidiuRO în cadrul rețelei sale de profesori. Peste 270 de profesori din rețeaua OvidiuRO au făcut parte din programul „Ambasadorii lecturii NABU” și au promovat în mod voluntar aplicația în comunitățile lor pe parcursul verii. În prezent, în România, există deja peste 13.300 de utilizatori ai aplicației.

”Parteneriatul dintre cele trei organizații se bazează pe o misiune comună, aceea de a oferi tuturor copiilor oportunitatea de a se dezvolta în cele mai bune condiții. NABU, UiPath Foundation și OvidiuRO vor să le ofere copiilor care provin din medii vulnerabile și care se confruntă cu sărăcia posibilitatea de a-și defini și modela propriul viitor prin educație, oferindu-le acces la literatură de calitate adaptată vârstei lor”, se mai arată în comunicat.

  • Raluca Negulescu-Balaci, director executiv UiPath Foundation: „Cititul este esențial pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor. Aplicația NABU se adresează tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani și este accesibilă pentru cei peste 1,77 milioane de copii din această categorie de vârstă din întreaga țară. Conform estimărilor UNICEF, jumătate dintre aceștia se confruntă cu sărăcie. Pentru a fi cât mai accesibilă familiilor din comunități vulnerabile, aplicația este gratuită și este gândită astfel încât să funcționeze fără internet de mare viteză și fără un smartphone ultra performant. Prin parteneriatul cu NABU și OvidiuRO ne propunem să mai adăugăm o cărămidă la misiunea noastră de a oferi tuturor copiilor șanse egale la educație de calitate.”
  • Tanyella Evans, director executiv și co-fondator NABU: ”Parteneriatul cu UiPath Foundation și Asociația OvidiuRO ne bucură și ne onorează. Programele și acțiunile lor centrate pe democratizarea accesului la educație se aliniază perfect misiunii noastre de a oferi acces egal la alfabetizare până în anul 2030. Cei mici merită un start bun în viață, iar prin NABU vrem să contribuim la dezvoltarea lor educațională optimă.”
  • Maria Gheorghiu, președinte și co-fondatoare OvidiuRO: „Accesul la educație timpurie poate oferi copiilor mai multe șanse și oportunități pe parcursul vieții. NABU, credem noi, este una dintre soluțiile de care aveam nevoie pentru a face cititul mai accesibil și pentru a încuraja copiii din medii vulnerabile să se dezvolte prin lectură.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.