Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, preia interimatul la Educaţie. Iohannis a semnat decretul de numire UPDATE

0
Sursa foto: gov.ro

Conducerea Ministerului Educaţiei va fi preluată interimar de către ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, a anunţat, vineri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, relatează Agerpres.

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, este desemnat ministru interimar al Educaţiei. Totodată, şeful statului a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educaţiei.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi seara, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. ”Urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”, a precizat Nicolae Ciucă.

Sorin Cîmpeanu şi-a anunţat, joi seara, demisia din funcţia de ministru al Educației, în urma scandalului de plagiat. „Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de ministru al Educaţiei. A fost o şansă şi o onoare pentru mine să încep reformarea din temelii a sistemului naţional de învăţământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul în CV. Aveam şi una şi alta”, a scris Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de socializare.

Sebastian Burduja, deputat PNL de București, este ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării din luna mai a acestui an. Potrivit Agerpres, Sebastian Burduja este licenţiat în Ştiinţe Politice la Universitatea Stanford din 2008.

În 2011 a absolvit un master în Politici Publice (bursier David Rubenstein) la Harvard Kennedy School of Government – Universitatea Harvard şi un master în Administrarea Afacerilor (bursier David Rubenstein) la Harvard Business School – Universitatea Harvard. În 2019 a devenit doctor în Economie şi Afaceri Internaţionale, în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti – Departamentul de Relaţii Economice Internaţionale.

În perioada decembrie 2019-decembrie 2020, a fost secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice. În prezent este vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din cadrul Camerei Deputaților.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.