Noul an școlar la Clubul Copiilor Măcin: Ateliere de teatru, informatică, floricultură sau navomodele pentru elevii din oraș și împrejurimi

0

Opt sute de copii vor participa în acest an școlar la activitățile organizate de Clubul Copiilor din Măcin, județul Tulcea. În funcție de aptitudini sau de pasiuni, elevii au la dispoziție șapte ateliere pe care le pot urma: muzică folk, teatru, informatică, floricultură, pictură – desen, machete – tâmplărie și navomodele – karturi. ”Scăpaţi de stresul notei şi al catalogului din şcoală, copiii devin mai relaxaţi, mai receptivi şi îmbrăţişează cu mai mult entuziasm noutăţile, într-un cadru psiho-afectiv confortabil”, spune directorul clubului, Adina Comșa.

Sâmbătă, 17 septembrie, la Clubul Copiilor Măcin a avut loc deschiderea oficială a noului an şcolar. Activitățile gratuite organizate de Club au atras în acest an 800 de copii atât din orașul Măcin, cât și din localitățile apropiate – Jijila, Văcăreni, Greci, Carcaliu, Turcoaia, dintre care 300 de copii sunt înscriși din această toamnă. 

Potrivit directorului Clubului, Adina Comșa, mulți dintre copii provin din medii defavorizate și ei au șansa în acest fel să participe la activități nonformale într-un loc în care ”elevii află lucruri noi, își lărgesc orizontul, dobândesc noi deprinderi, învață să învețe, să descopere lumea din jurul lor, dar și să privească în ei înșiși pentru a descoperi ce vor de la viață și cum anume să dobândească lucrurile dorite”.

”Copiii care frecventează şi participă la activităţile clubului, scăpaţi de stresul notei şi al catalogului din şcoală, devin mai relaxaţi, mai receptivi şi îmbrăţişează cu mai mult entuziasm noutăţile, într-un cadru psiho-afectiv confortabil”, spune Adina Comșa.

Cele șapte cercuri organizate de club în acest an școlar sunt: Muzică Folk (prof. coordonator Retea Ionel), Teatru (prof. coordonator Evduh Doina), Informatică (prof. coordonator Mocanu Alexandrina), Floricultură (prof. coordonator Comsa Adina), Desen (prof. coordonator Perianu Ramona), Machete – Tâmplărie (prof. coordonator Malenda Lucretia) și Navomodele – Karturi (maistru instructor Dabija Alexandru).

”Copiii au posibilitatea de a frecventa, la libera alegere, cercurile (disciplinele) care îi reprezintă în funcţie de aptitudini, dorinţă, îndemânare sau care îi ajută să se descopere pe ei înşişi. Clubul copiilor contribuie prin oferta educaţională la dezvoltarea pasiunilor cultural-artistice, sportive şi tehnico-ştiinţifice”, declară Adina Comșa.

Conform directorului, un copil poate frecventa 2-3 cercuri. Cursurile sunt organizate de mai multe ori pe săptămână, la fiecare cerc (întâlnire) putând participa maximum 20 de copii. 

”Clubul Copiilor este o instituție nonformală care vine în sprijinul activităților din școli. Îmi doresc să promovăm un învăţământ deschis, flexibil care să asigure accesul nediscriminatoriu al copiilor la toate cercurile în perspectiva formării abilităţilor şi competenţelor pentru realizarea succesului personal şi profesional în contextul social actual, dar şi să asigure calitatea învăţământului astfel încât să se ajungă la standardele de performanţă ale ţărilor din Uniunea Europeană”, mai spune Adina Comșa.

Sursa foto: Arhiva personală – prof. Adina Comșa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.